Серце виконує в тілі людини чимало важливих функцій, тому його підтримка буде одним з найкращих рішень.
Журналісти вирішили дізнатися у трьох кардіологів, які продукти є в їхній коморі. Ймовірно, у вас вже є кілька з них на кухні. Ось що вони радять ввести в свій раціон для підтримки серця, пише портал EatingWell.
Оливкова олія
"Я рекомендую тримати трохи смачної оливкової олії під рукою і використовувати її як основну для приготування їжі, а також скроплювати нею кожну страву протягом дня", - сказала доктор медичних наук Елізабет Епштейн
Мета-аналіз 13 досліджень, в якому брали участь понад 865 000 осіб, проведений у 2022 році, виявив, що існує тісний зв'язок між споживанням оливкової олії та зниженням ризику серцево-судинних захворювань.
Якщо щодня споживання оливкової олії збільшувати на кожні 5 грамів, що приблизно становить одну чайну ложку на день, це призводило до зниження ризику серцево-судинних захворювань та смертності від усіх причин на 4%.
Макаронні вироби
"Один з продуктів, який я завжди тримаю в своїй коморі, - це макарони на основі бобових, наприклад, макарони з едамаме та бобів мунг, сочевиці, нуту або чорної квасолі", - розповів доктор медичних наук Даніель Белардо.
Вказується, що одне з досліджень показало, що дорослі, які їдять бобові чотири рази на тиждень, мають на 22% нижчий ризик ішемічної хвороби серця, ніж ті, хто їсть їх лише раз на тиждень.
Вівсянка
"Овес, як і всі цільні рослинні продукти, містить рослинні стероли - групу речовин, що містяться в рослинах і блокують всмоктування холестерину в травному тракті", - повідомила доктор медичних наук Елізабет Клодас.
Розчинна клітковина, що зв'язує холестерин в кишечнику, а також росилнні стероли позитивно впливають на мікробіом кишечника та метаболізм холестерину. Саме тому, як показали результати дослідження, овес є потрійним засобом для профілактики серцевих захворювань.
За словами кардіологів, якщо додати ці продукти до свого щоденного раціону, вони допоможуть знизити рівень холестерину, підтримувати здорову вагу та захистити ваше серце в майбутньому.
Раніше УНІАН повідомляв, що дієтологи назвали корисний фрукт, який здатен знижувати холестерин. Його можна їсти хоч щодня.
Також ми писали, що названо сік, який зміцнює серце та покращує зір. В ньому багато поживних речовин й він здатен підвищити імунітет.