Цей маловідомий інгредієнт творить справжні дива.
Пюре - це класика. Ця страва ідеально поєднується, здавалося б, з усім. Із сосисками, рагу, рибою тощо. Проста суміш картоплі, молока та масла подобається майже всім. Однак у професіоналів є один несподіваний трюк, який виведе смак пюре на новий рівень, пише Mirror.
Шеф-кухарі радять додавати в пюре скоринку від пармезану, щоб надати страві глибини смаку - з "нотками солі та землистості". Ця тверда частина сиру, яку зазвичай викидають на кухні, не знаючи, що вона їстівна, насправді є справжнім "гастрономічним скарбом".
Утворена в процесі визрівання сиру, скоринка улюблена професійними кухарями за здатність посилювати смак супів, рагу і безлічі інших страв - особливо в італійській кухні.
Революційний рецепт пропонує на повільному вогні прогріти молоко, олію і шматочок пармезанової скоринки протягом 20 хвилин, а потім додати до картоплі і приправити за смаком.
Плюс у тому, що цей трюк стане в пригоді навіть тоді, коли в холодильнику майже нічого немає - адже пармезанова кірка має дуже довгий термін зберігання. За порадою експертів, зберігати її простіше простого: просто покладіть скоринку в зіп-пакет і приберіть у морозилку. Там вона спокійно пролежить до року.
Раніше УНІАН повідомляв про секрет правильного приготування яєць. Потрібно викласти яйця в каструлю з киплячою водою і засікти час - вісім хвилин і сорок секунд. Після цього необхідно помістити яйця в крижану воду на три хвилини.
Крім того, ми розповідали про рецепт ідеального тірамісу. Варто додати всього один секретний інгредієнт і цей десерт стане ще смачнішим та унікальнішим.