Смак смажених яєць залежить не від олії чи вершкового масла, а від однієї особливої приправи.
Смажені яйця - класична страва, яка всім добре знайома, але завжди можна розширити свої горизонти. Існує нескінченна безліч інгредієнтів, які можна використовувати для яєць, щоб щоразу надавати їм нового смаку.
Видання Express з'ясувало у шеф-кухарки Ребекки з The Practical Kitchen, який "найкращий спосіб" приготування смачної яєчні. На її думку, страву необхідно приправити паприкою, розчиненою в олії, до того, як яйця потраплять на сковороду.
Шеф-кухар каже, що замість того, щоб розбивати яйце на пательню, а потім приправляти його сіллю і перцем, спочатку обсмажте сіль, перець і паприку на пательні, а потім додайте яйце. Обсмажування допомагає пробудити прихований смак спецій.
Спочатку нагрійте олію в невеликій сковороді з антипригарним покриттям на слабкому вогні. Коли олія почне мерехтіти, додайте в сковорідку сіль, перець і паприку. Помішайте, щоб інгредієнти розподілилися по сковороді. Потім розбийте яйце прямо на пательню, на місце, де зібралися олія і спеції. Додайте дрібку солі прямо на жовток, а також ще трохи перцю.
Коли білок стане прозорим (приблизно через 30 секунд), обережно похитайте пательню з боку в бік, щоб яйце ковзало по пательні. Після цього обережно нахиліть пательню вперед, щоб яйце та олія ковзнули у вигин пательні, і олія злегка вкрила верхню частину яйця, щоб поверхня яйця присмажилася, або полийте яйце олією ложкою.
Додайте в пательню трохи води й одразу ж накрийте кришкою, щоб поверхня яйця пропарилася. Зменшіть вогонь до мінімуму. Встановіть таймер на три-п'ять хвилин, регулярно перевіряючи, щоб яйце не прилипало до дна і не пересмажувалося. За необхідності регулюйте вогонь або додайте ще кілька чайних ложок води.
Раніше УНІАН писав, що смажені яйця стануть "мішленівськими" завдяки одному незвичайному інгредієнту.