фото ua.depositphotos.com

Для багатьох людей смажені яйця - це одна з перших страв, яка трапляється з ними на кулінарному шляху. Але якщо незабаром вона може здатися дуже простою, більшість людей готують яйця неправильно. Принаймні, так стверджує один експерт.

Хтось смажить їх повільно на вершковому маслі, акуратно поливаючи розтоплений жир зверху. Хтось кидає яйця на розпечену сковорідку, сподіваючись отримати хрусткі краї та м'який жовток. Але що, якщо є кращий спосіб, пише Express.

Колишній кулінарний директор Serious Eats і колумніст The New York Times Кенджі Лопес-Альт вважає, що "нудний" спосіб смаження яєць, яким користуються більшість людей, дає текстуру ближче до пашот, ніж до справжньої смаженої яєчні, і він не приховує своєї думки. Відкривши для себе кардинально новий метод під час подорожі Таїландом, він сказав, що це повністю змінило його підхід до приготування яєць вдома.

Відео дня

Він пояснив, як одна жінка на вуличній кухні готувала його яйця окремо після того, як подала свинину з рисом. Вона додавала олію в гарячий вок, давала йому майже задимитися, а потім акуратно розбивала яйце прямо в олію. Яйце шипіло і тріщало, поки вона за допомогою лопатки поливала гарячу олію зверху.

"Через тридцять секунд яйце опинилося на моїй тарілці з хрусткими ажурними краями, ніжним центром і рідким жовтком, який можна було змішати з рисом", - написав Кендзі. Жоден з інших способів приготування яєчні не зрівняється з цим методом на сильному вогні.

Використовуючи чавунну, вуглецеву сталеву або антипригарну сковороду, він розігріває кілька столових ложок олії на середньому-сильному вогні до мерехтіння. Потім акуратно розбиває яйця й одразу ж ложкою поливає білки гарячою олією, щоб вони піднялися і підсмажилися по краях.

"Коли краї яєць стають пишними та хрусткими - приблизно за 45 секунд - я використовую тонку дерев'яну або металеву лопатку, щоб акуратно відокремити їх від дна сковорідки", - наголосив експерт. І хоча зовні такі яйця не найкрасивіші, вони "мають харизму".

Інші цікаві способи приготування яєчні

Раніше УНІАН повідомляв про яєчню-бовтунью, яку дуже любила королева Єлизавета. Для її приготування завжди використовували два доволі несподіваних інгредієнти. Ви точно не замислювалися про них.

Крім того, ми якось розповідали, як приготувати смачну яєчню без сковороди. Для цього навіть не потрібен новомодний аерогриль. На це приготування вам знадобиться часу менше хвилини.

Вас також можуть зацікавити новини: