Нова система 5:2 набирає популярність: дієтологиня оцінила цей метод схуднення

Коллінгвуд попередила, кому такий спосіб схуднення не підходить та чому.

Щодня в Інтернеті з'являються нові модні дієти: від високобілкових, низьковуглеводних методів харчування до періодичного голодування. Всі вони мають одну мету - схуднути та спалити жир. Дієтологиня Тара Коллінгвуд оцінила новий метод схуднення 5:2, пише Eat This, Not That.

Що таке план 5:2 для схуднення?

"План 5:2 — це різновид інтервального голодування. П'ять днів на тиждень ви харчуєтеся нормально, а в інші два дні, що не йдуть поспіль, значно обмежуєте споживання калорій — зазвичай до 500 калорій для жінок і 600 для чоловіків", - розповіла Коллінгвуд.

Як працює цей метод?

"Ідея полягає в тому, що ці дні голодування створюють тижневий дефіцит калорій, що може сприяти схудненню та поліпшенню метаболізму без щоденних обмежень", - пояснила дієтологиня.

За словами Коллінгвуд, дослідження показали, що цей метод може призвести не лише до схудення, а також здатен поліпшити контроль рівня цукру в крові, холестерину та запалення.

"Це схоже на традиційне обмеження калорій", - додала дієтологиня.

Водночас, Коллінгвуд зазначила, що результати схуднення у людей відрізняються. За її словами, успіх схуднення по такій схемі залежить від того, що людина їсть у "звичайні" дні та наскільки добре вона може дотримуватися режиму протягом тривалого часу.

"Деякі люди вважають цей режим стійким, оскільки він дозволяє бути гнучкими більшу частину тижня, тоді як інші борються з голодом, втомою або переїданням після днів голодування", - пояснила дієтологиня.

Кому не підходить метод 5:2?

В статті також зазначається, що Коллінгвуд не радить такий метод схуднення людям з певними проблемами зі здоров'ям, а також якщо в них вже є розлади харчування.

"План 5:2 не є чарівним засобом. Я не рекомендую такий низький рівень калорійності, навіть якщо це лише 2 дні на тиждень. Це особливо шкідливо для людей, які мають нездорове ставлення до їжі, схильні до розладів харчування або не можуть впоратися з відчуттям голоду без переїдання", - попередила вона.

За словами дієтологині, цей метод не підходить людям, яким встановлено діагноз діабет. Ще не можна так харчуватися вагітним жінкам, людям, які ведуть активний спосіб життя або якщо у людини є захворювання, яке вимагає регулярного харчування.

"Для більшості людей збалансований підхід, що включає послідовні харчові звички, продукти з високим вмістом поживних речовин і усвідомлення розміру порцій, як правило, легше підтримувати в довгостроковій перспективі", - поділилася Коллінгвуд.

Поради дієтологів щодо харчування

Раніше УНІАН повідомляв, що дієтологи Джордан Гілл і Джеймі Бахам розповіли, чим корисний лосось та тунець. Гілл поділився, що лосось багатий на омега-3 жирні кислоти, які зменшують запалення в організмі та підтримують здоров'я серця й мозку. За словами Бахам, тунець – це ще один високоякісний білок, який ідеально доповнить ваш раціон. В ньому менше жиру та омега-3 жирних кислот. Бахам зазначив, що обидва види риби можуть бути чудовою частиною вашого шляху до схуднення.

Також ми писали, що експерти з харчування радять пити кефір тим, хто шукаєте простий напій з високим вмістом білка. Кефір не тільки багатий на білок, а й містить пробіотики, вітаміни та мінерали. Крім того, він неймовірно універсальний. Дослідження засвідчили, що деякі пробіотичні штами, включно з Lactobacillus, що містяться в кефірі, можуть сприяти запобіганню набору ваги та ефективні у боротьбі з ожирінням.

Вас також можуть зацікавити новини: