Ви можете приготувати печиво або різотто, зробити хліб знову свіжим і підсмажити горіхи.
Найчастіше ми використовуємо мікрохвильовку для того, щоб швидко розігріти їжу, розморозити заморожені продукти, в крайньому випадку - швидко приготувати печену картоплю. Однак існує ще безліч корисних лайфхаків для використання мікрохвильовки, які можуть здорово полегшити вам життя. Портал tastingtable.com називає 15 таких хитрощів - від чищення часнику до приготування десертів, і багато з них вас неабияк здивують.
Просто відокремте зубчики і покладіть їх на тарілку, придатну для мікрохвильової печі, потім розігрійте їх на високій потужності близько 20 секунд. Коли часник достатньо охолоне, зніміть пальцями тонку шкірку.
Помістіть апельсин або лимон цілком у мікрохвильову піч на 20-30 секунд. Далі покатайте його по стільниці, злегка притискаючи долонею. Потім розріжте фрукт навпіл і вичавіть сік руками або за допомогою соковижималки.
Наріжте овочі скибочками або кубиками. Помістіть овочі у велику форму і налийте стільки води, щоб вона закривала дно. Покладіть зверху поліетиленову плівку, залишивши невеликий зазор для виходу пари, і готуйте овочі в мікрохвильовій печі на високій потужності. Точний час приготування залежить від типу овочів, але почніть із двох хвилин і за необхідності збільште час.
Застеліть велику тарілку паперовими рушниками. Викладіть зверху смужки бекону в один шар, потім накрийте їх ще рушниками. Поставте тарілку в мікрохвильову піч і готуйте бекон на високій потужності протягом трьох хвилин.
Ще один ефективний трюк - покласти бекон на перевернуту миску перед тим, як розігрівати його в мікрохвильовій печі. Якщо поставити миску на іншу тарілку, жир стікатиме по стінках і збиратиметься в тарілці, що знаходиться під нею, допомагаючи бекону досягти такої необхідної хрусткої скоринки.
Цей метод полягає в тому, щоб викласти горіхи на тарілку, придатну для мікрохвильової печі, і збризнути їх невеликою кількістю нейтральної олії, наприклад, рослинної або ріпакової. Далі готуйте їх у мікрохвильовій печі на високій потужності з інтервалом в одну хвилину, помішуючи після кожного підсмажування, доки горіхи не стануть ароматними та золотистими.
Викладіть пряні трави на тарілку, застелену паперовими рушниками, накрийте другим шаром рушників і розігрійте все в мікрохвильовій печі на високій потужності протягом однієї хвилини. Якщо вони не висохли повністю, продовжуйте розігрівати трави в мікрохвильовій печі 20-секундними інтервалами, поки вони не почнуть кришитися під час розминання пальцями.
Змішайте в мисці невелику кількість розтопленого масла, цукру і молока. Потім просійте борошно, додайте по дрібці соди і солі та перемішайте до утворення тіста. Додайте шоколадну крихту або будь-які інші добавки на ваш смак. Покладіть печиво на застелену пергаментом тарілку, і розігрійте в мікрохвильовій печі на високій потужності одну хвилину.
Це можна зробити, загорнувши буханець або скибочку у вологі паперові рушники, і розігрівши її в мікрохвильовій печі на високій потужності від 10 до 30 секунд, залежно від розміру хліба.
Наріжте картоплю кружечками якомога тонше. Промийте скибочки в холодній воді, щоб видалити зайвий крохмаль, потім промокніть їх паперовими рушниками. Потім застеліть тарілку, придатну для використання в мікрохвильовій печі, пергаментним папером, змастіть її невеликою кількістю ріпакової олії і викладіть картоплю в один шар. Змастіть кожну скибочку олією і готуйте в мікрохвильовій печі близько семи-восьми хвилин, перевернувши картоплю в середині приготування. Коли картопля злегка підрум'яниться і стане твердою, її можна посипати улюбленими спеціями.
Почніть з того, що налийте води в чашку, придатну для використання в мікрохвильовій печі, і нагрійте її на високій потужності протягом двох хвилин. Потім накрийте миску з тістом лляним рушником і поставте її в мікрохвильову піч разом зі склянкою води і закрийте дверцята. Тісто має збільшитися вдвічі приблизно за півгодини.
Спочатку наріжте цибулю і подрібніть трохи часнику, потім додайте спеції в посуд, що підходить для мікрохвильової печі, і трохи вершкового масла. Розігрівайте ці інгредієнти в мікрохвильовій печі на високій потужності три хвилини, потім окремо нагрійте ще одну миску курячого або овочевого бульйону, близько двох хвилин на високій потужності. Влийте гарячий бульйон у цибульну суміш, додайте трохи рису арборіо і добре перемішайте. Потім накрийте миску тарілкою або харчовою плівкою і готуйте на високій потужності близько 15 хвилин.
Візьміть кухоль відповідного розміру і наповніть його чвертю склянки води. Нагрівайте на високій потужності до появи пари, але не до кипіння. Це займе близько 45 секунд. Потім розбийте свіже охолоджене яйце у воду й акуратно встроміть зубочистку в жовток, щоб він не лопнув під час приготування. Накрийте кухоль блюдцем або харчовою плівкою і нагрівайте все ще 35 секунд.
Налийте молоко в банку, щільно закрийте кришку й енергійно струсіть. Продовжуйте, поки молоко не збільшиться вдвічі, що має зайняти близько хвилини. Тепер відкрутіть кришку і нагрівайте молоко в мікрохвильовій печі на високій потужності 30 секунд. Це стабілізує піну, відокремивши її від рідини під нею і запобігши її миттєвому осіданню.
Встановіть мікрохвильову піч на 50% потужності та нагрівайте банку без кришки протягом 30 секунд. Мед має повернутися в рідкий стан.
Перед тим, як розігріти гарбуз у мікрохвильовій печі, візьміть виделку і зробіть проколи по всій шкірці. Відріжте обидва кінці гарбуза, покладіть його на тарілку, придатну для використання в мікрохвильовій печі, і готуйте на високій потужності близько трьох-чотирьох хвилин, залежно від розміру гарбуза. Тепер шкірка має легко зніматися, а ніж легко проходитиме крізь м'якоть.
Раніше УНІАН розповідав, як легко і швидко відмити мікрохвильовку за допомогою одного простого трюку.