Після нагрівання деяких продуктів мікрохвильовку доведеться довго відмивати / фото ua.depositphotos.com

Мікрохвильова піч - це практично необхідна техніка на кухні, яка значно полегшує життя і допомагає швидко розігріти або приготувати їжу. Проте, як пише EatingWell, є продукти, які не можна ставити в мікрохвильову піч через ризик для здоров'я, безлад на кухні або навіть вибух.

Нижче наводяться 8 продуктів, які краще не розігрівати в мікрохвильовці, щоб уникнути наслідків.

1. Виноград

"Під час розігрівання винограду в мікрохвильовій печі відбувається дивовижна реакція. Особливо, коли виноград розрізають навпіл, але він усе ще тримається на шкірці. Створюється плазма, схожа на маленьке полум'я. Уся справа в тому, що мікрохвильові печі нерівномірно прогрівають їжу", - каже дієтолог Габріель Макграт.

Відео дня

2. Сирі яйця в шкаралупі

"Доведено, що цільні сирі яйця вибухають під час нагрівання в мікрохвильовій печі, можливо, навіть у роті, щойно ви їх відкусите", - каже Макграт.

Тому розігрівайте в мікрохвильовій печі тільки приготовані яйця, наприклад, кіш або фріттату.

3. Оброблене м'ясо

Під впливом мікрохвильового випромінювання оброблене м'ясо утворює продукти окислення холестерину (ОХХ), які є більш шкідливими, ніж звичайний холестерин, і з більшою ймовірністю призводять до розвитку атеросклерозу, каже Макграт. Таким чином, розігріваючи їх у мікрохвильовій печі, ви можете поставити під загрозу здоров'я свого серця.

4. Морква

"Морква може містити мінерали з ґрунту, які можуть спричиняти іскри внаслідок реакції мікрохвильовки з металевими матеріалами", - каже вона.

Те ж саме стосується і хот-догів. "У хот-догах іскріння може виникати через нерівномірний розподіл солей і добавок. Якщо це сталося, негайно вимкніть мікрохвильову піч, щоб зупинити іскріння, і приготуйте їжу в інший спосіб", - каже Макграт.

5. Грудне молоко або молочна суміш

"Це знову ж таки пов'язано з тим, що мікрохвильова піч нерівномірно розподіляє тепло, що може призвести до утворення надто гарячих точок у рідині, що небезпечно для вашої дитини", - каже дієтологиня.

6. Сире м'ясо

"Мікрохвильова піч може готувати їжу менш рівномірно, ніж звичайні духовки, а деякі види м'яса, наприклад курка, вимагають повного просмажування", - каже Макграт. Якщо ви вирішили готувати сире м'ясо в мікрохвильовій печі, використовуйте харчовий термометр, прогріваючи м'ясо в декількох частинах, щоб забезпечити рівномірне пропікання.

7. Звичайна вода

"Під час нагрівання води в мікрохвильовій печі потрібно бути дуже обережним, тому що може статися перегрів", - каже вона. "Це означає, що температура води піднімається вище точки кипіння в так званих "гарячих точках". Це може призвести до серйозних опіків і травм.

8. Соуси

Як і у випадку з водою, під поверхнею соусів, розігрітих у мікрохвильовій печі, можуть залишатися гарячі точки, які, "вибухнувши", можуть розбризкувати соус на всі боки. Це і небезпечно, і брудно.

Якщо ви не встежили, і ваша мікрохвильовка сильно забруднилася, то вам корисно буде дізнатися простий лайфхак, який дасть змогу відмити її за лічені хвилини.

Вас також можуть зацікавити новини: