Якщо ви хоч раз приготуєте за цим рецептом, більше не захочете робити інакше.
Баклажани на грилі з томатами, базиліком і фетою - це смак самого літа, до того ж цей рецепт не вимагає від вас жодних кулінарних умінь. А нарізка баклажана вздовж довгими пластинами і зовсім дасть змогу їх менше перевертати і контролювати на грилі.
Як і те, що попередньо ви їх посолите і дасте "настоятися", що допоможе позбутися зайвої вологи. Завдяки цьому баклажан виходить не водянистим і пухким, а кремово-м'яким і ніжним, пише Martha Stewart.
Замість звичних кружечків краще нарізати баклажан уздовж на довгі пластини - так його зручніше смажити. Знімати шкірку не обов'язково, але якщо вона здається занадто жорсткою - можна очистити.
Навіщо солити баклажан перед приготуванням?
Рясне посолення і відстоювання баклажана - простий спосіб поліпшити його текстуру. Уже через 30 хвилин сіль витягує зайву рідину, яка під час смаження робить м'якоть водянистою або пористою. У результаті баклажан виходить оксамитово-м'яким. Крім того, сіль встигає проникнути вглиб, а не просто залишається на поверхні.
1 Рясно посипте скибочки баклажана сіллю. Поставте їх вертикально в друшляк, злегка наклавши одна на одну. Залиште на 30 хвилин. Потім промийте і ретельно обсушіть.
2. Розігрійте гриль до середньої високої температури. Щедро змастіть зрізані боки баклажанів олією. Обсмажуйте, перевернувши один раз, до м'якості - близько 4 хвилин з кожного боку.
3. Змішайте помідори, кедрові горішки, фету, пластівці перцю і трохи олії. Приправте сіллю. Викладіть суміш на готові баклажани і зверху додайте базилік.
Раніше УНІАН повідомляв, що
Крім того,