Рулетики з баклажанів найкраще готувати влітку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Рулетики з баклажанів - це смачна сезонна страва, яка давно знайома українським господиням. Існує безліч варіантів її приготування. Сьогодні ми розглянемо кілька з них.

Рулетики з баклажанів - класичний рецепт

Готуються найпростіші рулетики з баклажанів із помідорами. Ця страва знайома багатьом, оскільки є дуже поширеним варіантом. Для її приготування беремо:

  • 250 грамів помідорів;
  • 400 грамів баклажанів;
  • дві столові ложки рослинної олії;
  • чотири столові ложки майонезу;
  • одну чайну ложку гірчиці;
  • петрушку;
  • три зубчики часнику;
  • сіль.

Баклажани нарізаємо на пластини, підсолюємо їх і залишаємо, щоб вийшла гіркота. Промиваємо і просушуємо. Готуємо соус із майонезу, гірчиці, часнику та подрібненої петрушки. Помідор нарізаємо на смужки.

Відео дня

Баклажани обсмажуємо і викладаємо на серветки, щоб вийшла зайва олія. На дошці або тарілці викладаємо одну пластину баклажана, змащуємо соусом, вкладаємо помідор і згортаємо рулет. Повторюємо з усіма овочами, сервіруючи тарілку.

Рулетики з баклажанів із сиром

Цей рецепт також дуже простий і схожий на попередній, проте готується з іншою начинкою. Щоб зробити цю страву візьміть:

  • чотири баклажани;
  • 100 грамів твердого сиру;
  • три зубчики часнику;
  • рослинну олію;
  • сіль;
  • майонез;
  • зелень.

Баклажани миємо, нарізаємо і присолюємо, щоб позбутися гіркоти. Потім промиваємо й обсмажуємо.

Поки з них стікає олія, готуємо начинку. Для неї натираємо сир, подрібнюємо часник і змішуємо це все з майонезом. На край смужки баклажана викладаємо начинку та згортаємо.

За бажанням можна приготувати рулетики з баклажанів із вершковим сиром, замінивши ним твердий сир і майонез. Так страва буде менш калорійною.

Рулетики з баклажанів із горіхами по-грузинськи

Це дуже смачна та цікава страва, яка чудово підійде, щоб здивувати гостей. Щоб приготувати рулетики з баклажанів із горіхами, беремо:

  • кілограм баклажанів;
  • склянку волоських горіхів;
  • сіль;
  • одну чайну ложку хмелі-сунелі;
  • 0,5 чайної ложки червоного гострого перцю;
  • два-три зубчики часнику;
  • зелень;
  • коріандр;
  • 50 мілілітрів рослинної олії.

Готуємо баклажани, як у попередніх рецептах. Далі їх викладаємо на змащений олією пергамент і змащуємо ще й зверху. Запікаємо в духовці за 200 градусів близько 20 хвилин.

Залишаємо їх вистигати і готуємо начинку. Горіхи, часник, зелень і спеції перебиваємо в комбайні. Додатково можна додати одну-дві столові ложки води, якщо маса занадто суха та розсипчаста.

Викладаємо начинку на баклажани та згортаємо їх у рулетики. Подавати краще зі свіжим салатом.

Рулетики з баклажанів із фаршем на сковороді

Для приготування цієї смачної самодостатньої страви не потрібно багато часу. Вона добре підійде на обід або вечерю. Для приготування беремо:

  • два баклажани;
  • 300 грамів будь-якого фаршу;
  • одну цибулину;
  • два зубчики часнику;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • чорний перець;
  • дві столові ложки томатної пасти;
  • 150 мілілітрів води;
  • 0,5 чайної ложки цукру;
  • сіль;
  • сушений базилік і орегано.

Баклажани нарізаємо на тонкі (5 мм) пластини, солимо і ненадовго залишаємо, щоб пішла гіркота. Далі промиваємо й обсушуємо. Обсмажуємо до золотистості й викладаємо на паперові рушники, щоб стекла зайва олія.

У цей час нарізаємо цибулю, обсмажуємо її до м'якості та змішуємо з фаршем, подрібненим часником. Приправляємо і добре вимішуємо.

На скибочки баклажана викладаємо по одній чайній ложці м'ясної начинки і загортаємо рулетики. Викладаємо їх у глибоку сковороду так, щоб шов був знизу. У томатну пасту додаємо воду, сіль, цукор, сушені трави і, за бажанням, трохи часнику. Змішуємо цей соус і виливаємо його до баклажанів. Накриваємо кришкою і готуємо близько півгодини на середньому вогні. Рулетики з баклажанів готові.

Вас також можуть зацікавити новини: