Як спекти смачний яблучний пиріг із корицею: рецепт з найдоступніших інгредієнтів

Для пирога замість яблук можна використати інші начинки.

Яблучний пиріг із корицею буде особливо доречним у цю осінню пору. До того ж його неймовірно легко спекти: всі інгредієнти знайдуться у найближчому магазині, а на приготування витратите не більше як годину. Рецепт пирога публікує Express.

Зазначається, що рецептом випічки поділилася Дженефер Хмо в одній з кулінарних груп у Facebook. Вона назвала виріб "Осінній шматочок".

Для його приготування знадобиться кілька свіжих яблук, але пиріг дуже легко адаптується й до інших начинок, у якості яких можна розглянути горіхи, інші фрукти або навіть вершковий крем.

Інгредієнти для пирога

• 2 очищені та нарізані яблука

• 190 г пшеничного борошна

• 1 чайна ложка розпушувача

• 0,5 чайної ложки харчової соди

• 0,5 чайної ложки солі

• 1 чайна ложка меленої кориці

• 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха

• 115 г несолоного вершкового масла

• 125 г цукрового піску

• 125 г коричневого цукру

• 2 великі яйця

• 1 чайна ложка ванільного екстракту

• 125 мл пахти (кисломолочний продукт, що лишиється після збивання вершкового масла)

Спосіб приготування

1. Розігрійте духовку до 175°C, змастіть і застеліть папером для випічки форму.

2. У мисці середнього розміру змішайте до однорідної маси борошно, харчову соду, розпушувач, сіль, корицю та мускатний горіх.

3. У більшій мисці збийте розм’якшене масло з коричневим цукром та цукровим піском - маса повинна стати легкою та пухкою.

4. Вбийте до суміші масла з цукром по одному яйця, а тоді всипте суміш з борошном. Після цього додайте ванільний екстракт і пахту.

5. У тісто покладіть нарізані яблука і вилийте його в підготовлену форму. Випікайте від 55 хвилин до години або доки шпажка, вставлена ​​в середину, не вийде чистою.

6. Дайте пирогу охолонути у формі, перш ніж перекладати його на решітку чи тарілку.

Раніше ми писали, як спекти розкішний шоколадний пиріг усього із трьох інгредієнтів. Для його приготування треба збити разом яйця, масло та шоколад. Цю випічку найкраще подавати та їсти свіжою, але в герметичному контейнері вона може зберігатися кілька днів.

Вас також можуть зацікавити новини: