Рукола містить мало калорій і має дуже яскравий смак.
Існує дуже багато варіантів листової зелені, але рукола виділяється серед них своїм оригінальним гострим смаком. Портал bhg.com розповідає, у чому особливість і користь цієї зелені, як її зберігати та використовувати, а також чим замінити, якщо вас не влаштовує її смак.
За зовнішнім виглядом листя багато хто припускає, що рукола належить до сімейства салатів. Однак насправді це капуста (хрестоцвітний овоч) - як цвітна капуста, броколі або брюссельська. Рукола містить мало калорій, оскільки на 92% складається з води. Також вона є хорошим джерелом вітаміну К, що зміцнює кістки. Вона також містить вітаміни А, С, фолієву кислоту, калій і кальцій.
Рукола - це один з інгредієнтів, який завжди буде відчуватися у страві. На відміну від іншої листової зелені з м'яким смаком, такої як шпинат або айсберг, рукола має яскравий смак. Він гострий, пряний і злегка горіховий. Якщо смак руколи вам не подобається, то у страві її можна замінити на крес-салат, молодий шпинат, суміш зелені, салат ромен чи зелень кульбаби.
Оптимальне місце для зберігання руколи, як і будь-якої листової зелені: скринька для зберігання продуктів з високою вологістю в холодильнику. Якщо листя було попередньо вимите і поміщене в пакет, зберігайте його там. В іншому разі промокніть руколу насухо, вільно оберніть згорток сухими паперовими рушниками і помістіть у пакет для продуктів або пакет із застібкою-блискавкою.
Зайва волога прискорює псування, тому постарайтеся вимити руколу безпосередньо перед її використанням. Також краще використовувати її протягом 5 днів після купівлі зелені.
Оригінальний смак руколи додасть неповторності багатьом стравам. Так, руколу добре використовувати як доповнення до страв із м'яса, у соусі песто, у салатах, як компонент сендвічів чи бургерів і навіть додавати до супу чи пасти. При цьому термічна обробка руколи трохи знизить інтенсивність її смаку.
Раніше дієтологи назвали 18 найпоживніших листових овочів, які точно потрібно включити в раціон.