Відомо, що гарбузове насіння багате на білок та клітковину.
Якщо ви хочете додати до своїх страв поживні речовини, то насіння гарбуза - це невеликий, але потужний інгредієнт, який слід споживати. Насіння гарбуза багате на корисні для серця жири, рослинні білки, клітковину та необхідні мінерали, а також широкий спектр науково підтверджених переваг для здоровʼя. Про це пише Eating Well, яке назвало переваги такого продукту.
Гарбузове насіння є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот, які відомі тим, що підвищують рівень холестерину HDL, що часто називають "хорошим", адже він виводить холестерин з крові й транспортує його до печінки, допомагаючи зменшити ризик серцевих захворювань.
Гарбузове насіння багате на білок та клітковину, що допомагає запобігти різким стрибкам рівня цукру в крові. Завдяки цьому воно є чудовим варіантом перекусу для людей, які страждають на діабет, або тих, хто хоче уникнути енергетичного спаду.
Насіння гарбуза є гарним джерелом магнію - мінералу, який допомагає розслабити мʼязи та покращує якість сну. Крім того, воно містить триптофан, амінокислоту, яка допомагає виробляти серотонін та мелатонін, що сприяють спокійному сну.
"Вони є чудовою закускою перед сном", - додала дієтолог Маггі Міхалчик.
"Гарбузове насіння чудово підходить жінкам, оскільки є хорошим джерелом цинку, який сприяє здоров'ю гормональної системи, допомагаючи регулювати прогестерон. Воно також містить фітоестрогени, які можуть допомогти регулювати активність естрогену", - підкреслила вона.
Зазвичай гарбузове насіння більшість людей переносить добре та легко вводить у збалансований раціон.
"Однак якщо у вас алергія на насіння або певні проблеми з травленням, наприклад дивертикуліт, перед вживанням насіння варто проконсультуватися з лікарем", - зауважила Лорен Манакер, магістр наук, зареєстрований дієтолог, ліцензований клінічний експерт з харчування.
Водночас Міхалчик додала:
"Люди з проблемами травлення, які повинні дотримуватися дієти з низьким вмістом клітковини, повинні уникати гарбузового насіння або вживати його в помірних кількостях, щоб запобігти подальшим проблемам".
Манакер також попередила:
"Крім того, якщо ви купуєте фасоване насіння, звертайте увагу на додавання солі або ароматизаторів, які можуть містити додатковий натрій або небажані інгредієнти".
Раніше дієтологи розповіли, яке джерело білка корисніше для здоровʼя - лосось чи курка. Виявилося, що у цьому питанні лосось все ж посідає перше місце.
Також дієтологиня назвала 5 заспокійливих напоїв, які допомагають позбутися стресу та тривоги. За її словами, до цього переліку увійшли ромашковий, зелений чаї, гарячий шоколад, кислий вишневий сік та тепле молоко.