Домашній яблучний сидр: простий рецепт, який під силу кожному

Якщо ви коли-небудь замислювалися, як приготувати яблучний сидр удома, цей простий рецепт саме для вас.

Цей простий рецепт яблучного сидру дасть вам змогу приготувати цей осінній напій вдома буквально за кілька годин. Для цього вам знадобиться всього один інгредієнт - 3,2 кг яблук, вимитих, очищених від серцевини (але не від шкірки) і нарізаних часточками по 3-4 см.

Активна частина процесу займе близько 20 хвилин, плюс приблизно 4 години на стікання соку, пише Martha Stewart. Пийте його в чистому вигляді, додайте бурбон для затишного осіннього коктейлю або підігрійте зі спеціями - вийде приголомшливий глінтвейн на яблучному сидрі.

Як підготувати яблука для сидру

Добре промийте: яблука будуть подрібнюватися разом зі шкіркою, тому важливо ретельно їх вимити. Працюючи партіями, складайте яблука в друшляк і обполіскуйте під прохолодною проточною водою, протираючи шкірку пальцями. Якщо хочете зменшити кількість пестицидів на поверхні, використовуйте пораду Гарвардської школи громадської охорони здоров'я: змішайте 2 склянки чистої води та 1 чайну ложку соди у великій мисці, замочіть яблука на 10-20 секунд, потім змийте і висушіть.

Видаліть серцевину і наріжте: видаліть серцевину і наріжте яблука часточками. Для цього можна використовувати спеціальне пристосування для яблук або просто гострий ніж.

Що знадобиться для приготування сидру

Кухонний комбайн: замінює традиційний прес, перетворюючи яблука на пюре, схоже на густе яблучне пюре. Заповнюйте чашу не більш ніж наполовину, інакше процес сповільниться.

Друшляк: перекладіть яблучне пюре у вистелений марлею друшляк, щоб воно стікало. Краще взяти міцний друшляк, а не дрібне сито, оскільки вага буде пристойною.

Марля: застеліть друшляк потрійним шаром марлі, щоб сік був без м'якоті. У крайньому разі можна використовувати шматок тонкої тканини.

Дві великі каструлі: важка каструля (наприклад, гусятниця) слугуватиме вантажем для віджимання, а інша каструля - посудиною для збору соку.

Приготування

  • Підготуйте друшляк: вистеліть великий друшляк потрійним шаром марлі, залишивши звисаючі краї. Встановіть друшляк над каструлею.
  • Подрібніть яблука: партіями подрібніть яблука в кухонному комбайні до стану густого пюре, зішкрібаючи масу зі стінок у міру необхідності.
  • Перекладіть масу і притисніть: перекладіть яблучне пюре в друшляк. Коли вся маса буде всередині, закрутіть звисаючі краї марлі, щоб закрити, і притисніть зверху важкою каструлею.
  • Залиште в холодильнику: приберіть у холодильник мінімум на 4 години або на ніч. Відпрацьовану м'якоть викиньте, сік подайте до столу.

Сидр можна зберігати в холодильнику в герметичній ємності до 1 тижня або заморозити до 3 місяців.

Інші цікаві рецепти

Раніше УНІАН повідомляв, як приготувати смачний бісквіт "Вікторія". Бісквіт має вийти легким і повітряним, а рівень солодкості - ідеально збалансованим. Хто ж зможе відмовитися від такого і не спробувати?

Крім того, ми також розповідали, як легко приготувати морозиво вдома. Цей десерт готували ще 1949 року, і називається він "Морозиво бідняка". Один із головних інгредієнтів - згущене молоко.

Вас також можуть зацікавити новини: