
Якщо у вас на кухні залежалися кілька смаколиків, які потрібно терміново використати, перш ніж вони зіпсуються, можна скористатися рецептом торта без випічки від шеф-кухаря Джеймі Олівера. Про це пише Mirror.
У цьому рецепті всього шість інгредієнтів, з яких можна швидко та легко приготувати частування для 10 осіб.
"Десерти без випічки - це справжня насолода, а цей шоколадний торт з холодильника - це мінімум зусиль, максимум задоволення. Це чудовий спосіб використати основні продукти з комори – я обрав сухофрукти, горіхи, імбирний горіх та зефір; але замініть їх тим, що приносить вам радість", – зазначив шеф-кухар.
Він пропонує за потреби замінити згадані складники попкорном, кокосовою стружкою, печивом чи іншими підходящими продуктами. Навіть якщо у вас немає жодного з цих інгредієнтів, можна використати наявні солодощі.
Орієнтовний рецепт десерту
200 г темного шоколаду
150 г холодного несолоного вершкового масла
1 столова ложка інвертного сиропу
200 г імбирного печива
200 г суміші арахісу та родзинок
200 г зефіру
Як приготувати
Печиво поламайте або подрібніть в інший спосіб на дрібні шматочки. Невелику жменю крихти відкладіть. Крупно подрібніть арахіс, сухофрукти та зефір, додайте їх до розтопленої шоколадної суміші, добре перемішайте
Підготуйте контейнер відповідного розміру (підійде форма об’ємом 1 літр): вистеліть його пергаментним папером, забезпечивши достатньо місця для загинання зверху. Рівномірно викладіть суміш ложкою в контейнер, потім поставте його в холодильник на чотири години, щоб вона застигла.
Щойно корж стане твердим, вийміть його з форми за допомогою пергаментного паперу. Посипте зверху крихтами печива, що залишилися, і наріжте товстими скибками.
Ці ласощі можуть зберігатися до п’яти днів у герметичному контейнері.
Раніше УНІАН писав, як спекти швейцарський морквяний рулет за рецептом від Джеймі Олівера. Він готується із морквяного тіста всього за 48 хвилин і потребує лише кількох основних інгредієнтів. Бісквіт виходить легкий та пухкий, а начинка з білого шоколаду, вершкового сиру та імбиру створює ідеальне поєднання солодкості та прянощів.