Що їсти, щоб не повніти після 50 років: ці 7 продуктів для сніданку спалюють жир на животі

Після 50 років метаболізм сповільнюється, а жир йде складніше. Але є продукти, які допоможуть схуднути і прибрати живіт.

Після 50 років гормональні зміни, зменшення м'язової маси та уповільнення метаболізму можуть призвести до того, що жир у ділянці живота буде накопичуватися швидше, а йти - складніше.

"Хоча не існує якогось одного продукту, який "спалює жир на животі", правильний вибір страв для сніданку може підтримати здоровий метаболізм, стабілізувати рівень цукру в крові та надовго зберегти відчуття ситості", заявляє сертифікована спортивна дієтологиня Тара Коллінгвуд у матеріалі для Eat This, Not That.

Вона рекомендує поєднання білка, клітковини та корисних жирів. Є мінімум 7 продуктів для сніданку, які допомагають боротися з жиром на животі після 50 років.

Яйця

Це перший продукт, який рекомендує Коллінгвуд. "Яйця забезпечують організм високоякісним білком, який зберігає відчуття ситості на кілька годин і допомагає підтримувати м'язову масу, оскільки з віком метаболізм природним чином сповільнюється. Поєднання білка і жирів допомагає стабілізувати рівень цукру в крові та зменшити тягу до перекусів у середині ранку", - зазначає вона.

Грецький йогурт

Наступний у списку - грецький йогурт. "Багатий на білок і пробіотики, грецький йогурт сприяє насиченню і підтримує здоровий мікробіом кишківника. Дослідження все частіше пов'язують здоров'я кишківника з регуляцією жирових відкладень у ділянці живота. Вибирайте прості, несолодкі варіанти і за потреби додавайте фрукти або трохи меду", - радить дієтологиня.

Вівсянка

За словами Коллінгвуд, вівсянка - третій продукт, який варто їсти на сніданок. Овес багатий на розчинну клітковину, яка сповільнює травлення, допомагає контролювати рівень цукру в крові і, як було доведено, з часом сприяє зменшенню вісцерального (черевного) жиру. Вівсянка також підтримує здоров'я серця, що особливо важливо після 50 років.

Ягоди

Ягоди - ще один важливий компонент сніданку. Чорниця, полуниця і малина багаті антиоксидантами і клітковиною.

Їхня природна солодкість задовольняє тягу до солодкого, а клітковина допомагає контролювати апетит. Вони чудово поєднуються з йогуртом, вівсянкою або смузі.

Горіхи та горіхові пасти

Горіхи і пасти з них - чудове паливо зранку. "Мигдаль, волоські горіхи і натуральні горіхові пасти містять корисні жири, білок і клітковину. Ці поживні речовини сприяють насиченню і допомагають запобігти переїданню протягом дня, що є ключем до зменшення зайвого жиру на животі", - стверджує Коллінгвуд.

Авокадо

Авокадо - чудове джерело корисних жирів для початку дня. Авокадо постачає корисні для серця мононенасичені жири, які пов'язують зі зменшенням абдомінального жиру.

Поєднання авокадо з яйцями або цільнозерновим тостом забезпечує збалансований і ситний сніданок.

Цільнозернові продукти з високим вмістом клітковини

І нарешті, зарядіться енергією за допомогою цільних злаків. "Цільнозерновий хліб, пластівці з високим вмістом клітковини та кіноа забезпечують організм повільно засвоюваними вуглеводами та клітковиною, які допомагають регулювати апетит і з часом зменшують накопичення жиру на животі. Шукайте продукти, що містять не менше 3-5 грамів клітковини на порцію", - підсумовує Коллінгвуд.

Інші цікаві новини про здоров'я

Раніше УНІАН повідомляв, що було названо 12 суперпродуктів, які "врятують" зір. Вони містять цинк, омега-3 жирні кислоти та вітаміни A і C і саме тому дуже корисні. Цей список варто було б зберегти.

Крім того, ми також розповідали, чим часник корисний для зубів і ясен. Науковці вирішили з'ясувати, як часник узагалі впливає на порожнину рота, та проаналізували дані досліджень, у яких порівнювали дію ополіскувача з хлоргексидином (одного з найефективніших антисептиків) і екстракту часнику.

Вас також можуть зацікавити новини: