Такий джем готується швидко та просто.
Джеми є дуже смачними та добре поєднуються з хлібом, тістечками та навіть сиром. Проте більшість джемів зазвичай готують, додаючи велику кількість цукру. Тому якщо ви шукаєте корисніший варіант, ви можете спробувати приготувати його вдома самостійно. Рецептом поділилася авторка Даніель Браун, передає Express.
За її словами, для приготування джему вам потрібно лише кілька простих інгредієнтів.
Спершу додайте ягоди та воду в каструлю й нагрійте на середньому вогні. Коли суміш почне кипіти, а полуниця почне розпадатися, обережно розімніть їх виделкою.
За словами експертів, заморожені ягоди підійдуть так само добре, якщо ви не маєте свіжих фруктів.
"Я готую безцукровий джем з того часу, як почав харчуватися низьковуглеводними продуктами. Друзі, це дуже просто. Все, що вам потрібно, - це якісні фрукти, які потрібно повільно варити, поки не випарується достатня кількість рідини. Потім додайте трохи підсолоджувача, наприклад, еритритол, стевію або Swerve (за необхідності), і трохи загущувача, наприклад, насіння чіа, желатин або ксантанову камедь (за необхідності). Ось і все", - наголосив експерт з харчування з Sugar Free London.
Раніше відомий кулінар поділилася рецептом бананово-шоколадних мафінів. За її словами, банан і шоколад - чудове поєднання, а також ці кекси в американському стилі дуже подобаються дітям. Зазначається, що для приготування таких десертів вам знадобляться 12 формочок для кексів та велика миска для змішування.
Також експерт поділилася надзвичайно "хрустким" рецептом запеченої картоплі. У цьому рецепті використовується лише кілька основних продуктів, які поєднуються разом, аби вийшла "надзвичайно хрустка зовнішня скоринка з травами та часником, а всередині - м'яка, як подушка, м'яка картопля".