
У мережі є дуже багато рецептів приготування картоплі, однак не всі вони можуть бути ідеальними. Тому кулінарний експерт Марція поділилася своїм рецептом часникової запеченої картоплі з дуже хрусткою скоринкою, передає Mirror.
Особливість цього рецепту полягає в його простоті, оскільки у ньому використовується лише кілька основних продуктів, які поєднуються разом, аби вийшла "надзвичайно хрустка зовнішня скоринка з травами та часником, а всередині - м'яка, як подушка, м'яка картопля", вважає експерт.
Інгредієнти для маринаду картоплі:
- половина чайної ложки харчової соди;
- сіль та перець до свого смаку;
- 5 столових ложок оливкової олії;
- 2-4 натерті зубчики часнику або подрібнені;
- 1 столова ложка подрібненої петрушки;
- чверть чайної ложки сушеного чебрецю (за бажанням).
Спосіб приготування
Наріжте картоплю рівномірними шматочками. Після чого покладіть її у каструлю, посоліть, додайте соду та добре перемішайте.
Після чого відваріть картоплю до напівготовності (8-10 хвилин). Злийте воду та лишіть картоплю в тій же каструлі.
Потім додайте до картоплі три столові ложки олії, сіль та перець. Викладіть картоплю на деко та запікайте 45 хвилин у духовці.
Коли до завершення приготування залишиться три хвилини, збийте часникову заправку. Для цього вам потрібно натерти часник, додати дві столові ложки олії, петрушку, чебрець та розігріти це все в мікрохвильовці впродовж 30 секунд.
"Коли час запікання майже закінчиться, дістаньте картоплю, перемішайте її та змастіть ароматною часниковою сумішшю, щоб вона покрилася рівномірним шаром. Поставте картоплю назад у духовку ще на 10-15 хвилин, або "поки ви не відчуєте запах часнику, що розноситься по кухні, а картопля не стане золотисто-коричневою та хрусткою на вигляд"", - підсумували у Mirror.
Інші смачні рецепти
Раніше фуд-блогер поділилася рецептом морозива з манго та лайму. Для його приготування вам знадобиться небагато інгредієтів. А такий десерт по-справжньому освіжить вас у спекотний літній день.
Також відомий кулінар поділилася простим рецептом брауні. Під час приготування цього десерту важливо досягти правильної консистенції, адже брауні може перепектися або недостатньо охолонути перед тим, як його нарізати.