Швидка паста з сосисками: як приготувати вечерю за рецептом Джеймі Олівера

Це базова страва, до якої можна додавати улюблені інгредієнті.

Приготування їжі для сім’ї може бути важкою роботою та займати багато часу. Тому дуже важливо мати у своєму арсеналі швидкі та поживні страви.

Шеф-кухар Джеймі Олівер створив рецепт простої пасти з сосисками. Як пише Еxpress, це базова страва, до якої можна додавати улюблені інгредієнти - гриби, прошутто чи бекон. 

Щоб приготувати обід чи вечерю на чотирьох осіб, потрібно взяти такі інгредієнти:

  • часник - 3 зубчики;
  • чеддер - 50 г;
  • черствий хліб чи паніровка - 50 г;
  • сушений орегано - 2 ч.л.;
  • оливкова олія;
  • сирі сосиски - 4 шт.;
  • пластівці чилі - дрібка; 
  • банка томатів на 400 г - 3 шт.;
  • ригатоні, пенне чи інша паста - 400 г.

Розігрійте духовку до 200ºC. Очистіть і дрібно наріжте часник, натріть чеддер, а хліб подрібніть у кухонному комбайні. Останній крок пропустіть, якщо взяли вже готову паніровку.

Покладіть сухарі в миску з одним із нарізаних зубчиків часнику, щіпкою орегано, тертим сиром, а також дрібкою морської солі та чорного перцю. Збризніть невеликою кількістю олії та перемішайте все разом.

Очистіть сосиски від шкірки. Розріжте кожну на чотири рівні частини, скатайте з м'яса кульки та покладіть у форму для духовки. Збризніть невеликою кількістю олії та обкачайте їх у паніровці. Випікайте в духовці приблизно 10 хвилин або до золотистого кольору та готовності.

Розігрійте трохи олії в сковороді на середньому вогні. Всипте туди решту нарізаного часнику та орегано, а також пластівці чилі. Перемішайте та додайте помідори. 

Додайте дрібку солі та перцю, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин, періодично помішуючи.

Зваріть пасту відповідно до інструкцій на упаковці. Злийте на друшляк і перекиньте у велику форму для запікання.

Додати кульки сосисок, полийте соусом і добре перемішати. Посипте сумішшю сирної крихти та запікайте 15 хвилин або до золотистого кольору зверху.

Які ще пасти можна приготувати 

BBC Good Food поділилось секретом приготування вершково-часникової пасти за 25 хвилин, а кухар Джеймі Олівер розкрив, як можна власними руками приготувати домашню пасту за 15 хвилин.

Також можна обрати пасту з шинкою та грибами. Вегетаріанці можуть приготувати альтернативну версію зі шпинатом і блакитним сиром.

Вас також можуть зацікавити новини: