Паста з грибами порадує своїм ароматом / фото ua.depositphotos.com

Паста - це ідеальна їжа, щоб використати будь-які залишки, які можуть залишитися у вашому холодильнику. Крім того, це чудовий варіант швидко приготувати обід чи вечерю.

BBC Good Food поділось рецептом пасти з шинкою та грибами. Вегетаріанці можуть приготувати альтернативну версію зі шпинатом і блакитним сиром.

Для цієї пасти знадобляться:

Відео дня
  • паста "фарфале" (бантики) - 500 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • гриби - 200 г;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;
  • борошно - 50 г;
  • молоко - 500 мл;
  • шинка - 140 г;
  • чедер - 140 г.

Відваріть макарони відповідно до інструкцій на упаковці, потім злийте воду. Розігрійте духовку до 200C (180C вентилятор/газ шість), потім розтопіть трохи вершкового масла у великій каструлі.

Обсмажте гриби пару хвилин, потім вийміть і відставте. Розтопіть масло, що залишилося, на сковороді, додайте більшу частину цибулі та готуйте протягом однієї хвилини.

Всипте борошно і готуйте ще хвилину, потім поступово додайте молоко і помішуйте, поки не отримаєте соус без грудок.

Збільште вогонь і кип’ятіть його, помішуючи, кілька хвилин. Соус має стати більш густим. Вимкніть вогонь, додайте порізану шинку та більшу частину сиру, приправте сіллю та чорним перцем.

Викладіть макарони та гриби у велику форму для запікання, залийте соусом і добре перемішайте.

Посипте сиром, що залишився, і ріпчастою цибулею. Запікайте 10 хвилин до золотистого кольору.

Що приготувати смачного

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати шоколадний оксамитовий пиріг від Мері Беррі без випікання.

Шеф-кухар Нігелла Лоусон поділилася своїм рецептом шоколадно-м'ятного печива.

Мережу підкорив рецепт брауні від BBC Good Food. На приготування цього десерту піде лише 30 хвилин, а шматочки пирога можна зберігати свіжими до двох тижнів у герметичному контейнері.

Вас також можуть зацікавити новини: