Неймовірний шоколадний пиріг з бананами: як приготувати простий рецепт для затишного вечора

Цей десерт готується зі смачним та ароматним ромовим соусом.

Шоколадні десерти мають багато шанувальників. Додавання до них банану робить їх ще смачнішими. 

Лауреат нагород шоколатьє та автор кулінарних книг Пол А Янг поділився рецептом з BBC Good Food. Він створив насичений шоколадно-банановий бісквіт з неймовірним ромовим смаком. Більшість інгредієнтів вже є у вас вдома. Для приготування знадобляться:

  • вершкове масло - 100 г;
  • цукрова пудра - 250 г;
  • мед або клиновий сироп - 75 г;
  • чорний шоколад - 275 г;
  • яйця - 4 шт.;
  • стиглі банани - 2-3 шт.

Крім того, потрібно буде ще приготувати спеціальний соус. Він зробить бісквіт ніжним та вологим. Краще почати готувати його до самого пирога. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • родзинки - 100 г;
  • ром, бренді або віскі -  50 мл;
  • солоне вершкове масло - 100 г;
  • цукор - 100 г;
  • морська сіль - 0,5 ч.л.
  • жирні вершки.

Спочатку замочіть родзинки в алкоголі на 2-3 години. У цей час приготуємо тісто. Розігрійте духовку до 190°C (170°C з вентилятором) і приготуйте форму для випікання 15x10 см. У сотейнику розтопіть масло з цукром та медом. Потрібно довести до кипіння й зняти з вогню. 

Додайте подрібнений шоколад і добре перемішайте, поки все не розтане. У цю суміш додайте яйця і добре збийте. Банани розімніть у пюре і всипте до тіста, туди ж додайте борошно. 

Отримане тісто перемістіть у форму та випікайте 25-30 хвилин. Коли ви його дістанете, він не буде твердим, а буде ніби "коливатися" - це нормально.

У цей час завершуємо соус. Масло цукор і сіль розтопіть у сотейнику і готуйте 2 хвилини. Далі зніміть з вогню й додайте вершки. Останніми вводимо ром з родзинками. Полийте десерт теплим соусом і перед подачею наріжте й залиште так на 10 хвилин.

Що ще смачного приготувати

Вологий та ніжний кекс здатен завоювати будь-який шлунок. Читайте на УНІАН, як його приготувати.

Пиріг з яблуком і корицею поєднує в собі два найактуальніші смаки цієї пори року у вологий та розсипчастий десерт. 

Також розповідалось, як приготувати швидкий десерт з шоколадною помадкою.

Вас також можуть зацікавити новини: