Щоб тверда груша скоріше стала м’якою, її треба зберігати поруч із цими двома фруктами.
На початку осені вже достигають багато фруктів. А у вересні та жовтні рясно плодоноситимуть грушеві дерева. Однак, купуєте ви груші на ринку чи вирощуєте самостійно, завжди є проблема: після зривання з дерева зимові сорти груш дуже тверді. Як скоротити час, потрібний на достигання, розповіла відома садівниця Марта Стюарт, пише express.co.uk.
Яблука часто можна їсти відразу, зеленувати банани достигнуть на столі за кілька днів. Але на відміну від них груші залишатимуться твердими тижнями, а той кілька місяців.
Марта Стюарт каже, що найкращий спосіб прискорити дозрівання груш — це зберігати їх за кімнатної температури у фруктовій вазі разом з бананами.
Це пояснюється тим, що банани виробляють етилен, побічним ефектом якого є прискорення процесу дозрівання груш. Щоб груші дозріли ще швидше, можна покласти їх у паперовий пакет разом з бананом. Також підійдуть яблука, які також виділяють етилен. У пакеті груша буде більше взаємодіяти з етиленом. Але варто не забути про неї та вчасно перевіряти на стиглість.
Після дозрівання груші слід зберігати в холодильнику. Охолодження продовжить термін їхнього вживання на деякий час.
Нагадаємо, що завдяки правильній обрізці груші можна отримати щедрий врожай фруктів. У грушевого дерева варто сформувати центральний провідник та 3-5 сильних опорних гілок. Тут важливо, щоб відстань між цими гілками була достатньою для їх розвитку і щоб ці гілки були направлені в різний бік. Робити це краще на молодих деревах, підтримуючи по мірі необхідності. Важливо пам’ятати, що гріша – це дерево-довгожитель і може рости до 200 років.