Як правильно зберігати сир: експерти поділилися одним лайфхаком, який точно має спрацювати

Завдяки такому методу сир залишиться свіжим протягом декількох тижнів.

Сир - це продукт, який використовують у багатьох стравах. Проте через свою структуру він дуже легко покривається пліснявою, якщо його зберігати неправильно. Тому експерти allrecipes назвали один спосіб, який допоможе зберегти сир від раннього псування, передає Express

"У той момент, коли сир розрізають і він потрапляє під вплив повітря та вологи, починається процес псування. Зазвичай відкритий шматок сиру може зберігатися в холодильнику від чотирьох до восьми тижнів (звичайно, залежно від сорту). Але завдяки цьому простому прийому той самий сир може залишатися свіжим утричі довше", - запевняють фахівці.

Багато хто перекладає сир у пакет із застібкою та повертає його у холодильник, однак експерти радять замість цього змочити чистий паперовий рушник у білому оцті, а потім обернути ним шматок сиру. 

"Потім ви можете перекласти його в пакет із застібкою (або герметичний контейнер) і зберігати в ящику для сиру у вашому холодильнику. Далі вам потрібно лише час від часу перевіряти вологість паперового рушника і, якщо він висох, змочувати його оцтом. Тоді ви зможете насолоджуватися свіжим сиром без цвілі протягом багатьох тижнів", - запевнили фахівці. 

Водночас люди вважають, що оцет може змінити смак сиру, однак експерти запевняють, що це не так. 

"Оцет просто зупинить ріст бактерій на поверхні, тому ви зможете насолоджуватися сиром довше. Секрет полягає в білому оцті, який завдяки високій концентрації оцтової кислоти має неймовірні антимікробні та протигрибкові властивості. Це означає, що його можна використовувати для значного уповільнення росту мікроорганізмів, які псують їжу", - додали в allrecipes.

Крім того, такий метод допомагає підтримувати правильний рівень вологості сиру. 

"Використання змоченого оцтом рушника забезпечує достатньо вологе середовище, щоб запобігти висиханню сиру, а кислотність оцту запобігає його перетворенню на живильне середовище для цвілі", - підкреслили фахівці.

Однак експерти наголосили, що важливо використовувати такий спосіб для певних видів сиру. До прикладу, він чудово працює з пармезаном та витриманим чедером.

"Але коли сири стають м'якшими, цей спосіб зберігання втрачає свою магію. Хоча оцет може продовжити свіжість м'яких сирів, таких як брі, камамбер і моцарелла, якщо рушник занадто зволожений оцтом, це може призвести до розмокання або зміни текстури сиру. А у свіжих сирів це може повністю зіпсувати смак і текстуру, тому використовуйте цю техніку тільки для твердих сирів", - рекомендують спеціалісти. 

Інші поради експертів

Раніше експерт з гігієни розповів, як часто потрібно мити холодильник. За його словами, регулярне чищення холодильника є надзвичайно важливим для запобігання розмноженню шкідливих бактерій на продуктах харчування. 

Також фермер пояснив, де зберігати горіхи в домашніх умовах. Він зазначив, що після збору врожаю вони стикаються з трьома основними загрозами: киснем, теплом та світлом.

Вас також можуть зацікавити новини: