Ідеальна консистенція починається з того, як саме і коли ви кладете яйця у воду.
Зварити яйце некруто - із застиглим білком і кремовим жовтком - не у всіх виходить вдало. Для цього треба точно знати тривалість варіння, а також що за чим робити, пише Express.
За словами шеф-кухарки Саллі, ідеальна консистенція починається з того, як саме ви кладете яйця у воду.
"Найкращий спосіб щоразу отримувати ідеально зварені яйця – це почати з каструлі з водою, яка кипить. Обережно занурте яйця ложкою та зменште температуру, щоб вода кипіла, але яйця не тріснули", - розповіла експертка.
Що стосується часу, то Саллі вважає, що шість хвилин - це саме той час, який потрібен для ідеально м’якого жовтка.
"Щоб приготувати ідеальне яйце некруто, варіть його рівно шість хвилин. Перекладіть його в миску із крижаною водою та залиште охолоджуватися на кілька хвилин. Так його буде легше чистити", - сказала вона.
1. Наповніть каструлю водою та доведіть її до кипіння.
2. За допомогою ложки обережно занурте яйця в киплячу воду.
3. Зменште вогонь, щоб запобігти розтріскуванню яєць.
4. Варіть яйця рівно шість хвилин, щоб отримати ідеальний жовток.
5. Щойно час закінчиться - негайно перекладіть яйця в миску з крижаною водою.
6. Дайте їм охолонути кілька хвилин - це зупинить процес приготування та полегшить очищення.
Раніше УНІАН розповідав, як найкраще запекти картоплю. Усі шість кухарів, яким було поставлене це запитання, дали однакову пораду: перед запіканням картоплю треба відварити.
За словами одного з них, відварювання картоплі в каструлі з добре підсоленою водою протягом п’яти хвилин розм’якшить її, видалить зайвий крохмаль, а також прискорить час запікання.