
Дієтологи постійно говорять про білок, як необхідний компонент сніданку, адже він стабілізує рівень цукру в крові, підтримує м'язові тканини та краще втамовує голод, ніж цукор та хліб. Тому яйця є стандартним джерелом білка, але для тих, хто поспішає, може не вистачати часу їх приготувати. Однак видання CNET поділилося технікою приготування яєць-пашот, яка займає одну хвилину та не створює безладу.
Як приготувати яйця-пашот у мікрохвильовці
Спочатку наповніть форму для запікання пів склянкою солоної води кімнатної температури. Її має вистачити для того, аби занурити яйце.
Розбийте одне яйце та обережно опустіть його у воду, намагаючись не порушити його цілісність. Після цього поставте формочку в мікрохвильовку та готуйте на високій потужності близько 45 секунд.
Далі обережно дістаньте яйце з води за допомогою шумівки або дротяної ложки.
Можете подавати яйце-пашот на тості або на подушці із зелені та авокадо, гострим соусом та іншими додатками.
"Базова температура будь-якої мікрохвильової печі може відрізнятися, а отже, і час приготування також. Спробуйте спочатку 40-45 секунд, а потім додавайте по п'ять секунд для наступних спроб, поки не досягнете бажаного ступеня готовності", - порадили у матеріалі.
Інші поради експертів щодо приготування страв
Раніше шеф-кухар розповів, що додати, аби відбивні вийшли соковитими. За його словами, хороший розсіл творить дива зі свининою, утримуючи вологу і насичуючи її тонким ароматом приправ.
Також кухар пояснив, як приготувати "ресторанні" макарони у сирному соусі. Він зазначив, що аби не зіпсувати страву, варто купувати сир у брусках, а не одразу натертим.