Друг, який ніколи вас не залишить: 10 порід котів-довгожителів

Максимізуйте час, проведений зі своїм пухнастим другом, обравши породу, відому своїм довголіттям.

Якщо ви власник кота, вам, звичайно ж, хотілося б, щоб ваш улюбленець жив вічно. Хоча це може бути нереально, найкращий вихід - вибрати породу котів, яка відома своїм довголіттям. Якщо ви шукаєте котячого компаньйона, який розділить з вами кілька десятиліть, зверніть увагу на одну з цих порід, і ви будете щасливі на довгі роки.

Портал marthastewart.com розповів про 10 порід котів-довгожителів.

1. Сіамські коти, які можуть жити до 15 років, а також відомі своїми вокальними та соціальними якостями.

2. Балінезійські коти - близькі родичі сіамських; фактично, єдина основна відмінність між ними полягає в тому, що у балінезійської кішки відбулася генна мутація, яка призвела до появи довшої шерсті. Середня тривалість життя цієї породи - від 15 до 20 років.

3. Бірманські коти також мають сіамського предка, що може пояснювати їхню схильність жити до 20-25 років. Деякі з них навіть доживають до 30 років.

4. Російські блакитні - красиві сірі коти, які можуть прожити від 10 до 20 років.

5. Перські коти відомі своєю розкішною довгою шерстю і спокійною поведінкою. Однак їх пласка морда може призвести до проблем з диханням, тому дуже важливо стежити за чистотою носових ходів і регулярно проводити грумінг. Вони можуть прожити до 20 років.

6. Коти породи менкс. Цих котів відрізняє відсутність хвоста - результат генної мутації. Середня тривалість життя менкса - від 15 до 18 років.

7. Орієнтальні короткошерсті. Якщо вам потрібна кішка, яку можна вигулювати на повідку, то орієнтальна короткошерста добре для цього підходить. Ця порода може жити до 10-15 років.

8. Коти породи сфінкс. Ці безшерсті створіння здатні дарувати багато любові. Через відсутність шерсті їх потрібно час від часу купати, щоб підтримувати шкіру в хорошому стані. Тривалість життя кішок-сфінксів становить від 8 до 14 років.

9. Коти породи регдолл - завжди милі на вигляд і з гарним характером, є чудовими сімейними компаньйонами. Вони можуть жити до 15 років і довше.

10. Американські короткошерсті відрізняються ласкавим характером, компактною статурою і круглою мордочкою. Дуже активна порода, яка може прожити до 20 років.

Раніше ми писали про 10 найрозумніших порід котів, чиї витівки не дадуть вам занудьгувати.

Вас також можуть зацікавити новини: