Навіть при дотриманні дієти корисно вживати щодня горіхи.
Довгий час вважалося, що горіхи на дієті не можна вживати, бо вони занадто жирні та калорійні. Проте нові дослідження повністю змінюють це уявлення, пише Daily Mail.
Результати дослідження показали, що коли молоді люди вживали на сніданок 50 г волоських горіхів, вони не лише відчували себе бадьорішими, але й показували кращі результати в тестах на пам'ять та реакцію пізніше того ж дня.
Також ще одне дослідження, яке стосувалося схуднення, показало, що додавання горіхів під час дотримання дієти, що передбачала обмеження калорій, не заважало прогресу. Ба більше, в деяких випадках люди, які вживали горіхи, схудли більше, ніж ті, що їх не вживали.
Видання зазначає, що це не вперше, коли вчені відзначали користь горіхів. Деякі дослідження показували зв'язок між вживанням горіхів та зниженням рівня діабету, серцевих захворювань, поліпшенням фертильності та роботи мозку.
Попри ці докази, йдеться в статті, чимало людей ставляться до горіхів з обережністю, бо бояться, що калорії переважатимуть їхню користь. Експерти ж стверджують, що все навпаки.
Якщо щодня з'їдати жменю горіхів, ви отримаєте потужну суміш білків, клітковини та корисних жирів, яка не тільки насичує, але й допомагає захистити здоров'я в довгостроковій перспективі.
"Горіхи надзвичайно багаті на поживні речовини, але організм не використовує кожну калорію, що міститься в них. Ось чому вони не мають такого ж впливу на збільшення ваги, як інші продукти з високим вмістом жиру", — каже дієтолог Грейс Кінгсвелл.
Якщо відкинути міф про вагу, то перелік переваг вражає.
"Горіхи є чудовим джерелом клітковини, вітаміну Е, антиоксидантів і мінералів, але що ще важливіше, вони впливають одразу на кілька систем організму", — поділилася дієтолог.
Волоські горіхи особливо багаті на омега-3 жирні кислоти, білок і поліфеноли. А бразильські горіхи є одним з найбагатших джерел селену, ключової поживної речовини для здоров'я щитоподібної залози.
Що стосується мигдалю, то в ньому багато клітковини: у 30 г продукту міститься близько 4 г клітковини, що сприяє поліпшенню здоров'я кишечника, імунітету та травлення.
Також, як йдеться в публікації, наразі продається горіхове масло й воно є більш здоровим замінником арахісового масла. Масло з мигдалю або фісташки дійсно містить білок, клітковину та корисні жири.
Раніше УНІАН повідомляв, що дієтологиня Джилліан Кубала розповіла про корисні властивості мигдалю та волоських горіхів. За її словами, між цими видами є певні важливі відмінності, про які варто знати.
Також ми писали, що фермер-виробник фісташок Джозеф Сеттон дав поради, де та як краще зберігати горіхи, щоб вони довше залишалися свіжими. Експерт поділився, що після збору врожаю вони стикаються з трьома основними загрозами, тому можуть швидко зіпсуватися.