Для отримання бажаного смаку можна поєднувати різні сорти яблук.
Кухарі та кондитери люблять використовувати в кулінарії найрізноманітніші яблука, але сорт "Гренні Сміт" є фаворитом за його терпкий смак і здатність зберігати текстуру після запікання, пише EatingWell.
Цей кислуватий, яскраво-зелений сорт яблук, відкритий в Австралії 1868 року жінкою на ім'я Марія Енн "Гренні" Сміт, став широко популярним завдяки своїй здатності зберігати текстуру при приготуванні та відмінному зберіганню. Він залишається хрустким і ароматним цілий рік, тоді як деякі інші сорти з часом стають борошнистими.
Шеф-кухар Лорен Вілсон розповіла порталу, що у своїх рецептах дуже часто використовує з'єднання трьох сортів яблук, якого її навчив батько: пікантних зелених яблук "Гренні Сміт", кисло-солодких і соковитих яблук "Пінк Леді" і ніжних, солодких яблук "Фуджі",
"Мені подобається абсолютна терпкість "Гренні Сміт", - пояснила Вілсон.
З її думкою згоден шеф-кухар Кріс Піро, який полюбляє використовувати яблука сорту "Гренні Сміт" у своєму яблучному тарт татені. "Я шукаю яблучний смак", - зазначив він. "У "Ред Делішес" його немає. Гренні Сміт - пікантний і кислий".
Оскільки яблука сорту Гренні Сміт мають більш кислий смак, багато шеф-кухарів чинять так само, як Вілсон: вони поєднують різні сорти яблук, щоб отримати бажаний смак.
Наприклад, кондитерка Ешлі МакКвін любить змішувати у своїх десертах три сорти яблук: "Гренні Сміт", "Джинджер Голд" і "Кортленд". "Якщо ви хочете отримати приємну текстуру яблучного десерту, візьміть будь-який із цих трьох", - порадила вона. "Макінтош просто розвалиться".
Піро, зі свого боку, вважає, що яблука сорту "Хані Крісп", ідеально доповнюють "Гренні Сміт", хоча він також віддає перевагу "Брейберн" і "Пінк Леді". "Я змішую і підбираю, щоб збалансувати кислотність і смак", - сказав він.
Раніше УНІАН ділився цікавими рецептами випічки з яблук.