Цю рибу необхідно включити у свій раціон.
Поширена рекомендація фахівців у галузі охорони здоров'я - їсти більше риби. За величезної кількості доступних варіантів морепродуктів прийняти рішення про покупку може бути непросто.
Видання Real Simple з'ясувало у дипломованого дієтолога Крістен Карлі, які види риби найкорисніші.
Більшість видів риби містять значну кількість білка, вітамінів групи В і низку мінералів, включно із залізом, селеном, цинком і навіть кальцієм у деяких випадках.
"Білок необхідний для відновлення м'язів, підтримання імунітету та підтримання ситості й енергії", - каже Карлі. "Тим часом, інші поживні речовини, які часто містяться в рибі, підтримують обмін речовин, імунітет, серце і здоров'я кісток".
Деякі з найкорисніших сортів риби також містять омега-3 жирні кислоти та вітамін D.
"Омега-3 - це корисні жири, які допомагають підтримувати серце, мозок, суглоби, очі та шкіру у чудовій формі, а також підтримують психічне здоров'я і зменшують запалення в організмі, тоді як вітамін D підтримує кістки, зміцнює імунну систему і може позитивно впливати на настрій", - пояснює Карлі.
При цьому в рибі часто зустрічаються речовини, яких слід побоюватися - ртуть, мікропластик і поліхлоровані біфеніли.
"Ртуть - токсична речовина, і її високий вміст в організмі може негативно позначитися на нервовій системі, особливо у дітей і вагітних жінок", - каже Карлі. "Тим часом, у зв'язку з повсюдним поширенням пластику і хімічного забруднення в усьому світі, мікропластик і хімічні забруднювачі поширені в морепродуктах більше, ніж будь-коли раніше".
Яка риба найкорисніша:
Раніше УНІАН писав, яка риба корисніша - скумбрія чи лосось.