Завдяки такому способу можна зварити два яйця-пашот швидше, ніж підсмажити хліб, каже експерт.
Ідеально зварене яйце-пашот повинно мати рідкий жовток та непрозорий, застиглий білок. Здебільшого для варіння яйця використовують киплячу воду та каструлю, але можна бути і простіший спосіб. Про це пише Express.
Як виявилось, за допомогою мікрохвильової печі можна зварити яйця, які не будуть гірші за ресторанні стандарти. Зокрема професійний французький кухар Джоел Міель поділився своїм рецептом яєць-пашот у мікрохвильовці "приблизно за 45-60 секунд".
"За допомогою цього методу я можу зварити два яйця швидше, ніж підсмажити хліб. Оскільки яйця готуються за допомогою мікрохвиль і нагрітої води, процес приготування відбувається двома способами. Тому це швидко", - запевнив він.
За його словами, якщо яйця свіжі, то "ви побачите, що це працює дивовижно". Якщо вони вже не найсвіжіші, результати можуть вийти не завжди вдалими, тому завжди варто використовувати найсвіжіші яйця.
Також кухар радить дістати яйця з холодильника за 30 хвилин до приготування, аби вони були кімнатної температури.
"Я використовував піч потужністю 1200 Вт. Можливо, спочатку варто почати з меншої потужності, а потім збільшувати її. Експериментуйте, вимкніть піч і перевірте через 45 секунд, а потім продовжуйте, щоб не переварити яйця", - зазначив Міель.
В Express попередили, що занадто швидке або тривале приготування яйця у мікрохвильовій печі може призвести до того, що воно вибухне.
Спочатку налийте пів склянки води кімнатної температури в чашку, яку можна поставити у мікрохвильову піч. Посоліть воду та обережно покладіть в чашку одне яйце.
"Потім поставте чашку в мікрохвильову піч і готуйте приблизно 45-60 секунд. Вийміть чашку з мікрохвильової печі. За допомогою столової ложки витягніть яйце і покладіть його на паперовий рушник, а потім перекладіть на тарілку або шматок тосту", - підкреслюють у матеріалі.
Раніше шеф-кухар розкрив легкий рецепт приготування лосося, який дуже любила їсти принцеса Діана. Цей лосось обсмажений на сковороді з макадамією, коріандром та лаймом, а також поданим з обсмаженими овочами та соусом срірача.
Також експерти розкрили секретний інгредієнт, який зробить курку дуже соковитою. За їхніми словами, заміна масла на майонез дозволить отримати найсмачнішу та найсоковитішу страву.