День пам'яті про катастрофу на ЧАЕС: українцям покажуть спецвипуск Антона Птушкіна і серіал HBO (фото)

"1+1" транслюватиме 5-серійний серіал "Чорнобиль", який став світовою сенсацією.

До Міжнародного дня пам'яті про чорнобильську катастрофу, 26 квітня, канал «1+1» підготував спецпрограмування та покаже два телевізійні проекти про українську трагедію, яка сколихнула весь світ.

Читайте також"Абсолютний апокаліпсис": наслідки пожеж під Чорнобилем зняли з дрона (відео) Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Цього дня об 11.45 на «1+1» відбудеться телевізійна прем’єра епізоду «Великих випусків з Антоном Птушкіним», присвяченого Чорнобилю.

У спеціальному випуску тревел-документаліст вперше покаже глядачу, що останні роки відбувається в Чорнобильській зоні відчуження. Антон Птушкін здійснить поїздку до міста Прип’ять та зафільмує сучасний його стан, виміряє рівень радіації у різних місцях зони відчуження та розповість, чи дійсно сьогодні безпечно у Чорнобилі.

Під час своєї поїздки Антон Птушкін поспілкується з гідами, сталкерами та туристами, проведе глядача сучасною екскурсією Чорнобилем. Мандрівник поділиться власними архівними відео з минулих поїздок та порівняє стан Прип’яті з життям японського міста Фукусіма, де у 2011 році сталася аварія на АЕС.

У спеціальному випуску глядачів чекають особисті історії людей, яких безпосередньо торкнулася жахлива трагедія. Серед них - ліквідатори аварії, їх сім’ї, а також популярні українські артисти. Крім того, Антон Птушкін ексклюзивно покаже унікальні кадри і фотографії з самого центру зруйнованого енергоблоку.  

Також 26 квітня о 12.20 канал «1+1» покаже 5-серійний серіал від HBO «Чорнобиль», який став світовою сенсацією та очолив рейтинг найкращих серіалів усіх часів IMDb.

Серіал описує трагічні події масштабної катастрофи на Чорнобильській АЕС, розповідає історії людей, які ліквідовували наслідки вибуху, та показує, що трапилось із тими, хто зазнав найбільшого радіоактивного опромінення.

За словами сценариста серіалу Крейга Мазіна, він опрацював усі можливі матеріали про Чорнобильську катастрофу, аби максимально точно передати події 1986 року, відвідав ЧАЕС у Прип’яті та спілкувався з колишніми мешканцями міста. «Я відчував величезну відповідальність перед народом України, ― зізнався Мазін. ― Цей серіал покликаний вшанувати пам’ять кожного, хто постраждав і пожертвував своїм життям внаслідок Чорнобильської катастрофи».