Експерт розповів, як тема екології використовується політиками для піару перед виборами

Напередодні місцевих виборів, запланованих на осінь 2020, спостерігається сплеск громадянської активності. Політолог Кирило Сазонов пояснив це тим, що політики таким чином піаряться на темі екології, використовуючи картинку з активістами або ж псевдоактивістами.

Читайте такожВ Одесі назвали суму збитків від витоку нафтопродуктів з аварійного танкера "Делфі"

Про це експерт розповів в ефірі "5 каналу". Так, у кількох містах України - Маруполі, Дніпрі та Запоріжжі, за словами Сазонова, різні політсили хочуть використовувати тему екології для досягнення своїх цілей, наприклад, щоб вивести людей на вулиці.

"... Політики вкладають гроші у виборчу кампанію. І, звичайно, ці гроші вони можуть використовувати для якихось акцій. Від екологічних до питань соціальних, інфраструктурних, тарифних – будь-яких", - наголосив політолог.

Водночас, за словами експерта, екологи не говорять про дуже актуальні проблеми у країні, серед яких — небезпека радіаційного забруднення Дніпра (на сьогодні невідомий рівень радіації в мулі головної артерії країни, адже жодні дослідження не проводилися) через днопоглиблювальні роботи на річці Прип'ять.

Сазонов зазначив, що в Україні необхідно розробити ефективну стратегічну програму для вирішення хронічних екологічних проблем у нашій країні, а не проводити проплачені мітинги за участю псевдоактивістів.