Укрпошта відреагувала на загибель під час транспортування восьми мільйонів бджіл (відео)

Відсьогодні вимоги до пересилання та транспортування бджіл будуть посилені.

Укрпошта відреагувала на загибель восьми мільйонів бджіл на Закарпатті, яких бджолярі з Іршави і Виноградова надіслали до замовників у спеціальних пакетах.

Прес-служба оператора поштового зв'язку заявила, що подібний інцидент для Укрпошти - перший попри те, що транспортування бджіл відбувається щороку. Однією з його причин назвали високу температуру в регіоні - близько 27 градусів тепла.

"Варто зазначити, що перевезення бджіл відбувалося за встановленими правилами: бджоли були розмішені в дерев’яних ящиках з вентиляційними отворами. Також варто розуміти, що вантажівки, якими Укрпошта перевозить відправлення, не абсолютно герметичні – там є доступ повітря. Крім того, на початку сезону співробітники Укрпошти були неодноразово проінформовані про умови пересилання бджіл", - йдеться в заяві Укрпошти.

Читайте такожВ Угорщині перекинулася вантажівка з вуликами: на дорогу висипалися десятки тисяч бджіл (відео)

Регіональна дирекція наразі з'ясовує деталі інциденту. Ступінь відповідальності та питання компенсації обіцяють визначити після з'ясування усіх обставин. В Укрпошті також заявили, що відсьогодні вимоги до пересилання та транспортування бджіл будуть посилені.

"Зокрема, вже погоджено з профільною асоціацією питання щодо температурних обмежень: Укрпошта не перевозитиме бджіл, якщо температура повітря в місті відправлення чи доставки буде перевищувати +20°С", - уточнює компанія.

"На майбутнє, враховуючи раніше заявлені плани, поточний випадок і те, що обробка таких вантажів автоматичними сортувальними лініями є неможливою, в наступному році компанія припинить надання цієї послуги і буде рекомендувати клієнтам завчасно звертатись до спеціалізованих перевізників, щоб зберегти і свій бізнес, і здоров’я бджіл", - йдеться в тексті заяви.