Велика рідкість: біля станції "Академік Вернадський" побачили горбатих китів (фото)

Кити припливли прямо до берегів острову Галіндез, на якому розташована станція "Академік Вернадський".

Українські полярники на станції "Академік Вернадський" стали свідками рідкісної події: двоє горбатих китів припливли прямо до берегів острову Галіндез, на якому розташована станція.

"Це досить велика рідкість, адже зазвичай для зустрічі з китами учасники експедицій виходять у море на човнах. А тут зимівники побачили велетенських тварин просто з вікон їдальні, під час сніданку", - повідомляє у Facebook Національний антарктичний науковий центр.

Спеціалістам вдалося сфотографувати хвостовий плавник одного з горбачів. На цих плавниках кити мають унікальний візерунок. Він, неначе відбиток пальця у людини, дозволяє ідентифікувати кожну тварину. 

Читайте такожВ індійському зоопарку у левів виявили коронавірус

""Ловити" на фото хвостові малюнки – один з напрямів роботи біологів на нашій станції. Потім ці світлини стають частиною великого каталогу (як жартують науковці: "китового Фейсбуку"), порівняння якого з іншими базами дозволить суттєво уточнити шляхи міграцій і структуру популяцій китів", - йдеться у повідомленні. 

Відзначається, що горбачі є найчисленнішими китами в районі Антарктичного півострова. Їхня середня вага – 30 тонн, а довжина 13,5-14,5 метрів.

© фото Оксана Савенко
© фото Оксана Савенко
© фото Оксана Савенко
© фото Оксана Савенко
© фото Оксана Савенко
© фото Оксана Савенко

Вас також можуть зацікавити новини: