Відзначається, що зі стандартного святкового столу на чотирьох дорослих та двох дітей у середньому викидаються продукти на 180 грн, а по всьому міському населенню України святкові відходи становлять близько 930 млн.
За словами директора агентства AgriSurvey Тараса Гагалюка, під час опитування 59% респондентів вказали, що у них під час свят псується до 5% закуплених продуктів, а 5% респондентів повідомили, що викидають понад 25% куплених до столу продуктів.
«Такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в плані культури споживання», - йдеться в повідомленні УКАБ.
В асоціації звертають увагу, що за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щорічно у світі псується близько 1,3 млрд тонн продуктів харчування, а це близько однієї третини продукції, призначеної для споживання людьми.