М'ясо на ринку дорожчає: що та скільки зараз коштує

Цінові зміни відповідають попереднім прогнозам експертів.

Вартість деяких видів м’яса на "Столичному ринку" почала потроху зростати після вихідних – в межах від 1,5% до 11%. Про це свідчать дані сайту ринку.

Так, теляча грудинка здорожчала на 5 гривень до 185 грн/кг, лопатка – на 10 гривень, до 365 грн/кг. Так само на 10 гривень здорожчав кілограм телячої вирізки – до 880 гривень.

Трохи подорожчало філе індички – з 275 грн/кг у минулу п’ятницю, 5 грудня, до 279 грн/кг після вихідних. Також здорожчали індиче стегно – з 239 до 245 грн/кг та індича гомілка – зі 117 до 125 грн/кг.

Найбільше за вихідні додала в ціні качка. Тушка пекінської качки подорожчала на 20 гривень – зі 179 до 199 грн/кг.

Водночас вартість курки на ринку сильно просіла. Так, курячу тушку продають на 16 гривень дешевше, ніж перед вихідними – по 99 грн/кг. Куряче філе втратило в ціні 24 гривні – з 195 до 171 грн/кг. У відсотковому відношенні найбільше подешевшали курячі крильця – понад 20% – з 99 до 79 грн/кг.

Вартість свинини за вихідні не змінилися, в той час як сало трохи здешевшало – з 220 до 210 грн/кг.

Ціни на продукти в Україні - прогнози експертів

Цінові зміни на м’ясо в цілому відповідають прогнозам експертів, з якими раніше спілкувався УНІАН. Так, економіст Олег Пендзин відзначав, що продукти, які українці готують на свята, почнуть потроху дорожчати з другої декади грудня – в тому числі і м’ясо.

При цьому зниження вартості курятини можна пояснити надлишком пропозиції цього м’яса на внутрішньому ринку. Про ймовірність такого сценарію попереджав виконавчий директор асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко. За його словами, використання птахівниками генераторів веде до зростання ризиків втрати поголів’я птиці. Тож виробники почали переглядати в сторону зменшення свої плани щодо утримання поголів'я ще місяць тому.

Вас також можуть зацікавити новини: