Зимівля озимих зернових культур проходила задовільно.
Лютневі морози, що іноді опускалися до мінус 25-29 градусів в деяких областях України, пошкодили плодові дерева і виноград, але не торкнулися озимих зернових.
Читайте такожЕксперти розповіли про перезимівлю озимих зернових
Про це свідчать дані Українського гідрометеорологічного центру.
Зазначається, що протягом лютого зимуючі культури перебували в стані зимового спокою. Їх зимівля проходила задовільно.
"Суттєвої зрідженості озимого жита, озимого ячменю, озимого ріпаку та багаторічних трав не виявлено... Після зниження мінімальної температури повітря до мінус 20-25 градусів, а в Сумській, Чернігівській, Черкаській, Миколаївській, Київській, Харківській і Чернігівській областях – до мінус 26-29 градусів, було відзначено пошкодження нирок плодових дерев (абрикоса, сливи, груші, яблуні) і винограду", – йдеться в повідомленні.