Кабмін спростив доступ аграріям до здешевлення кредитів

Зокрема, Кабмін дозволив аграріям отримувати здешевлення кредитів в декількох банках і розширив цю послугу на підприємства, які займаються переробкою.

Кабінет міністрів спростив доступ сільгоспвиробників до програми здешевлення кредитів, розширивши коло одержувачів державної допомоги.

Читайте такожПрем'єр анонсував будівництво зрошувальних систем на півдні України

Про це йдеться в повідомлення на урядовому порталі.

Зокрема, суб'єкти АПК зможуть отримати здешевлення кредитів у кількох банках, а програмою зможуть скористатися також підприємства, які займаються переробкою сільгосппродукції. Також Кабмін спростив надання фінансової допомоги по частковому відшкодуванню вартості побудованих і реконструйованих об'єктів для зберігання і переробки плодово-ягідної продукції, винограду і хмелю.

"Всі ці зміни спрямовані на те, щоб малий і середній бізнес отримав ще більший доступ до фінансових ресурсів і щоб у нас розвивалася переробна галузь", - наводяться в повідомленні слова міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

Як повідомляв УНІАН, у держбюджеті на 2020 рік закладено 4 мільярди гривень на підтримку сільгоспвиробників. З цієї суми 1,2 мільярда гривень передбачені на програму часткової компенсації відсотків за кредитами.

Станом на 26 серпня уряд виплатив близько 323 мільйони гривень компенсації за кредитами в сільському господарстві.