Суд заборонив «БІО ЕНЕРДЖИ ДНІПРО» будувати біогазову електростанцію в Дніпропетровській області

Окружним судом Києва прийнято рішення щодо скасування дозволу на будівництво.

18 серпня Окружними судом м.Києва було прийнято рішення щодо скасування дозволу на будівництво біогазової електростанції на території Новоолександрівської ОТГ Дніпропетровської області.

Про це йдеться в рішенні суду.

Нагадаємо, поруч з центральною станцією аерації КП "ДНІПРОВОДОКАНАЛ" компанія "БІО ЕНЕРДЖИ ДНІПРО" планувала переробляти осади стічних вод Центральної станції аерації КП "ДНІПРОВОДОКАНАЛ" в кількості до 2200 т / добу і курячий послід в кількості до 140 т / добу для отримання електроенергії.

Будувати біогазову електростанцію потужністю 4,8 МВт планували на території Новоолександрівської ОТГ Дніпропетровської області. Крім переробки, комплекс призначався для прийому і зберігання курячого посліду. Жителі навколишніх сіл побоювалися, що таке "сусідство" може призвести до зараження води та погіршення екологічної ситуації.

Будівництво проводилося в безпосередній близькості від населених пунктів (в 100 метрах від житлових будинків садових товариств; в 350 метрах від с. Кам'янка; в 450 метрах від с. Ракшівка і в 3000 метрів від с. Дніпрове), а також всього у 260 метрах від річки Мокра Сура.

Позов проти будівництва був поданий вуличним комітетом села Днепрове, який вважав, що громадські слухання були «фейковий» і проведені без врахування думки місцевих жителів. Також за інформацією позивача дозвіл на будівельні роботи було видано з порушеннями законодавства, оскільки в момент видачі були відсутні результати оцінки впливу на навколишнє середовище.