Ціни на пальне в Україні можуть різко зрости: названо причину (відео)

Ціни на заправках, за попередніми розрахунками, мають зрости на 4,5 грн/літр.

Ціни на пальне незабаром можуть знову зрости. У Верховній Раді дійшли згоди щодо повернення акцизу на всі основні види пального.

Як йдеться в сюжеті ТСН, профільний комітет парламенту схвалив доопрацьований урядовий законопроект, який встановлює ставку акцизів на бензин та дизпаливо - 100 євро на тисячу літрів пального. А от на автогаз податок буде вполовину менший - 52 євро.

Повернення акцизів на пальне уряд мотивує гострою необхідністю наповнювати спустошений війною бюджет. Ціни на заправках, за попередніми розрахунками, мають зрости на 4,5 грн/літр.

При цьому в уряді стверджують, що цього не станеться через зниження вартості сирої нафти на світовому ринку.

Як відомо, 15 березня Верховна Рада ухвалила закон №7137-д, який передбачав встановлення нульової ставку акцизу на бензин, дизельне пальне й скраплений газ і зменшення ПДВ з 20-ти до 7%. Тоді ціни на пальне значно впали.

14 серпня Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду законопроект, який має на меті скасувати на пальне пільгове оподаткування, запроваджене з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Урядовим законопроектом замість "нульової" ставки акцизу встановлюється акциз "100 євро за 1000 літрів" для всіх видів палива.

Вас також можуть зацікавити новини: