Енергетична галузь об'єднала зусилля, щоб підготуватись до зими, - виконавчий директор ДТЕК

ДТЕК працює над видобутком вугілля, щоб ТЕС компанії були забезпечені необхідним ресурсом.

Енергетичні компанії, Міністерство енергетики та системний оператор "Укренерго" консолідували зусилля, щоб підготувати енергосистему до наступного опалювального сезону.

Про це в заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

"Зараз всі енергетичні компанії в Україні разом з "Укренерго", Міністерством енергетики, Регулятором таким єдиним фронтом готуються до зими. Всі разом консолідовано працюють на результат. Це важливо, бо завдяки спільним зусиллям можна забезпечити максимальну готовність до дуже непростої зими", - сказав він.

Сахарук додав, що в рамках цієї консолідованої роботи ДТЕК виконує поточні ремонти енергоблоків своїх ТЕС. 9 ремонтів вже зроблено, 7 в процесі, а до кінця року загалом буде полагоджено 27 енергоблоків.

Також ДТЕК працює над видобутком вугілля, щоб ТЕС компанії були забезпечені необхідним ресурсом. За його словами, в поточному році вже 15 нових вугільних лав вдалося ввести в роботу. Сахарук зазначив, що за потреби компанія готова допомогти державній генерації з вугіллям.

"Робота йде комплексна, системна, і, я маю надію, що до зими ми будемо максимально готові, незважаючи на те, що вона буде дуже непростою", - підсумував він.

Нагадаємо, ДТЕК інвестує 11 мільярдів гривень у підготовку ТЕС і шахт до зими.