Коболєв про своє звільнення: не планую влаштовувати цирк та підставляти «Нафтогаз»

Він зазначив, що вчорашнє рішення уряду суперечить реформі корпоративного управління.

Звільнений голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що не планує влаштовувати цирк і підставляти держкомпанію.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожУ Держдепартаменті США прокоментували кадрові перестановки в "Нафтогазі"

"Я не маю наміру влаштовувати цирк і підставляти під удар "Нафтогаз". Зараз основне завдання команди - зберегти динаміку роботи, яка встановилася у нас останнім часом, і забезпечити розвиток видобутку, роздрібного бізнесу та інших стратегічних напрямків групи. Я залишаю ключі від Кабінету Юрію Вітренку", - написав Коболєв.

Він зазначив, що у нього є претензії до рішення уряду в частині того, що воно суперечить реформі корпоративного управління.

"З 2014 року Україна твердо вирішила, що на державній власності має заробляти держава та українці, а не наближені до грошових потоків політики. Одне вчорашнє рішення уряду відправляє у смітник всі напрацювання. І проти цього ми ще готові повоювати", - написав він.

Що цьому передувало

  • 28 квітня 2021 року Кабінет Міністрів припинив повноваження членів Наглядової ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", а також голови правління Андрія Коболєва і призначив замість нього на цю посаду Юрія Вітренка.
  • Підставою для прийняття цього рішення став розгляд звіту про 19 млрд грн чистого збитку, тоді як фінпланом передбачався прибуток у розмірі 11,5 млрд грн.
  • За результатами засідання загальних зборів акціонерів робота наглядової ради та правління НАК "Нафтогаз України" у 2020 році визнана незадовільною.
  • У "Нафтогазі" заявили, що дане рішення є політичною маніпуляцією і наругою над принципами корпоративного управління.
  • 29 квітня 2021 року в Держдепартаменті США прокоментували кадрові перестановки в "Нафтогазі".