У Німеччині відреагували на можливі санкції США проти "Північного потоку-2"

Німецька сторона знає про розгляд Вашингтоном питання санкцій.

Голова МЗС Німеччини Гайко Маас заявив, що наміри Вашингтона розширити санкції проти "Північного потоку-2" не вплинули на плани Берліна щодо проекту.

Про це він заявив під час зустрічі з польським колегою Яцеком Чапутовичем, повідомляє Європейська правда із посиланням на видання Niezalezna.

За його словами, німецька сторона знає про розгляд Вашингтоном питання санкцій.

"В цьому нема нічого нового, що є думки з приводу нових санкцій щодо "Північного потоку-2" - сказав Маас.

Читайте такожСуд Євросоюзу відхилив позов "Північного потоку-2" про норми газової директиви

"Наша позиція щодо цього проекту не змінюється, і ті варіанти, які зараз обговорюються, - це екстериторіальні санкції, які я відкидаю" - наголосив міністр.

Своєю чергою голова МЗС Польщі Яцек Чапутович зазначив, що "Північний потік-2" - це проект, з самого початку критикований Польщею як такий, що "не забезпечує енергетичної безпеки Європи".

"Зокрема, під загрозою опинилися держави Центральної Європи, а також наші сусіди, такі як Україна, тому ми вважаємо, що ми повинні прагнути диверсифікувати поставки і не реалізовувати цей проект",- заявив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше посол США у Німеччині Річард Гренелл заявив, що Вашингтон готовий запровадити нові санкції через газопровід "Північний потік - 2". Крім того, Гренелл закликав федеральний уряд ФРН переосмислити свою політику щодо Росії.