Замість Пишного: "Ощадбанк" призначив головою правління Наумова

Наумов приступить до виконання обов'язків голови правління з 3 листопада.

Наглядова рада державного "Ощадбанку" на своєму засіданні прийняла рішення про припинення з 2 листопада 2020 року повноважень чинного голови правління Андрія Пишного і про призначення з 3 листопада 2020 року на цю посаду Сергія Наумова.

Читайте такожМінфін пропонує не змінювати керівництво держбанків під час карантину

Як повідомила прес-служба банку, таким чином завершена імплементація результатів відкритого конкурсу на посаду керівника "Ощадбанку", який відбувся раніше цього року.

"Починаючи з дати прийняття рішення, починається план передачі управління новому керівнику "Ощадбанку", який триватиме 30 днів. Мета цього процесу - збереження керованості фінансовим інститутом з поступовою передачею повноважень новому голові правління. "Ощадбанк", впроваджуючи кращі світові практики, буде дотримуватися ретельно спланованої передачі повноважень новому керівнику фінансової установи", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що процес зміни голови правління не відіб'ється на роботі фінансової установи, і банк працюватиме у звичайному режимі.

Що відомо про Сергія Наумова

  • Сергій Наумов має вищу технічну та економічну освіту, а також у 2005 році отримав ступінь MBA в Kassel International Management School (Німеччина).
  • Загальний стаж роботи Наумова в банківській сфері становить 25 років.
  • Він обіймав керівні посади в провідних банках України: "Райффайзен Банку Аваль", "Укрсиббанку", "Правекс банку", "Піреус Банку".
  • В останніх трьох банках Сергій Наумов працював на посаді голови правління.

Що цьому передувало

  • У березні наглядова рада "Ощадбанку" оголосила конкурс на посаду голови правління фінустанови. У травні був оголошений новий конкурсний відбір на посаду голови правління у зв'язку із зовнішніми непередбаченими обставинами.
  • З березня 2014 року пост голови правління "Ощадбанку" займав Андрій Пишний.
  • Згідно з чинним законодавством, термін повноважень голови правління "Ощадбанку" становить 5 років.

Довідка УНІАН.

  • "Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") зареєстрований Національним банком України 31 грудня 1991 року. 100% акцій банку належать державі.