Ігор Уманський / REUTERS

Міністр фінансів України Ігор Уманський пропонує рекомендувати органам управління державних банків на період карантину утриматися від зміни керівництва цих фінустанов.

Читайте такожВ українських банках не вистачає готівкової валюти – НБУ

Як заявив міністр у ході засідання Кабінету міністрів, йдеться насамперед про державних банках, але таке рішення може бути доцільним і для інших державних компаній стратегічної важливості.

Відео дня

"Зараз є загроза, що певні групи осіб можуть створити некеровану ситуацію в певних стратегічно важливих структурах",- сказав Уманський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, своєю чергою запропонував міністру підготувати проект відповідного рішення.

"Зробіть пропозиції спільно з Міністерством юстиції щодо кадрового захисту працівників та керівників державної фінансової системи на час введення карантину в Україні", - сказав глава уряду.

Довідка УНІАН. Держава через Міністерство фінансів володіє чотирма з найбільших в Україні за обсягом активів банками – "ПриватБанком", "Укрексімбанком", "Ощадбанком" та "Укргазбанком".

5 березня наглядова рада державного "Ощадбанку" оголошує конкурсний відбір на посаду голови правління фінустанови, оскільки Андрій Пишний обіймає посаду голови правління "Ощадбанку" з березня 2014 року, а згідно з чинним законодавством, термін його повноважень становить 5 років.

16 березня наглядова рада "Укрексімбанку" за результатами конкурсу призначив на посаду голови правління фінустанови Євгена Мецгера. Його попередник Олександр Гриценко в листопаді минулого року був затриманий Службою безпеки України за підозрою у створенні злочинної організації та зловживанні службовим становищем. Гриценко випустили під заставу в 3 мільйони гривень.