Рада прийняла до розгляду проект держбюджету на 2021 рік

Народні депутати можуть до 1 жовтня подати свої пропозиції щодо внесення змін до документа.

Верховна Рада за результатами подання прийняла до розгляду урядовий проект бюджету України на 2021 рік.

Читайте такожУ Мінфіні назвали головні показники бюджету-2021

Як зазначив голова парламентського комітету з питань бюджету Юрій Арістов, сьогодні парламент не може приймати рішення щодо затвердження поданого проекту, а може прийняти його в роботу і готувати до першого читання. Також він звернув увагу колег по Верховній Раді, що вони можуть до 1 жовтня подати свої пропозиції щодо внесення змін до документа.

Міністр фінансів Сергій Марченко в заключному слові закликав народних депутатів до конструктивного діалогу під час підготовки проекту до першого читання.

"Ми розуміємо, що документ може бути вдосконалений, є межі досконалості, є певні межі. Ми готові з вами про це дискутувати. Але я хочу сказати, що цей бюджет є реалістичним, є збалансованим, його можна виконувати, можна забезпечувати мінімальну заробітну плату, можна здійснювати індексацію, можна здійснювати інвестиційні програми та проекти", - сказав він.

Що цьому передувало

  • 14 вересня уряд затвердив проект держбюджету на наступний рік, який передбачає дефіцит у розмірі 6% ВВП.
  • Доходи держбюджету – 2021 передбачаються в розмірі 1 трильйон 71,1 мільярда гривень, а витрати – 1 трильйон 350 мільярдів гривень.
  • При цьому дефіцит бюджету передбачається на рівні 270 мільярдів гривень. 15 вересня проект бюджету був зареєстрований в Раді.