За надходженнями від імпорту митниця вийшла на докарантинний рівень

Обсяг оподаткованого імпорту в червні виріс на 20%

Обсяг оподаткованого імпорту, після падіння протягом квітня-травня, в червні виріс на 20% і становив 3,64 млрд дол.

Про це повідомляє Державна митна служба.

Читайте такожУкраїна збільшила імпорт вершкового масла майже у 8 разів

Найбільше падіння

Найбільше падіння оподатковуваного імпорту відбулося в таких товарних групах, як вибухові речовини, піротехнічні вироби, сірники; руди, шлак та зола; літальні та космічні апарати; свинець та вироби з нього.

Де зросли обсяги імпорту

За даними Держмитслужби, за окремими групами товарів обсяги оподаткованого імпорту значно зросли. Це такі товарні групи, як молоко і молочні продукти, яйця птиці, натуральний мед; трикотажні полотна; овочі та деякі їстівні коренеплоди та бульба; готові продукти із зерна зернових культур, борошна, крохмалю або молока; борошняні кондитерські вироби; готові харчові продукти з м'яса, риби або ракоподібних, молюсків.

«Надходження платежів від імпорту, зібраних митницею в червні поточного року, також вийшло на докарантинний рівень. У червні вони зросли до 1,03 млрд дол., після попереднього падіння до 0,84 млрд дол. і 0,87 млрд дол. у квітні та травні відповідно», - йдеться в повідомленні.

Як розвивалися події

Україна в січні-березні 2020 року збільшила експорт агропродукції до 5,7 мільярда доларів, що на 6% більше у порівнянні з трьома місяцями минулого року.

У січні-червні Україна експортувала агропродукції на 10,271 млрд дол., що на 1,1% більше, ніж за відповідний період 2019 року.

Україна в січні-червні 2020 року збільшила імпорт агропродукції до 3,2 млрд дол., що на 0,4 млрд, або на 12,3% більше, ніж за перше півріччя 2019 року.

Україна за підсумками 2019 року оновила історичний рекорд аграрного експорту, поставивши на зовнішні ринки продукції сільського господарства на суму 22,4 млрд дол. – майже на 20% більше, ніж роком раніше.

Імпорт агропродукції в Україну минулого року збільшився на 11% – до 6,1 млрд дол.

Імпорт товарів в Україну в першому півріччі 2020 року склав понад 24,3 млрд дол., що на 3,4 млрд дол., або на 12% менше у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.