Зеленський впевнений зниження іпотечних ставок до кінця року

Президент переконаний, що іпотечні кредити під низький відсоток стануть стимулом для українців не емігрувати до інших країн.

Президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що, попри кризу, викликану пандемією COVID-19, ставки за іпотечними кредитами в Україні знизяться до 10% річних до кінця поточного року.

Читайте такожІпотечне кредитування має пожвавити попит українців на нерухомість - НБУ

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час зустрічі з представниками бізнесу Волинської області.

"Історія, пов'язана з іпотекою: я думаю, що не можна 25% витрачати на іпотеку. Будь-яка молода сім'я вирішить, що якщо не може тут купити (житло), то краще поїхати до Польщі. Яка різниця, де знімати - там буду знімати, але отримувати нормальну заробітну плату", - заявив він.

Президент зазначив, що поки Україна не може конкурувати за рівнем заробітної плати з європейськими країнами.

"Поки ми не конкуруємо з усіма ведучими - Німеччина чи навіть Польща, куди в більшості своїй їде наша молодь, і не тільки молодь, - то ми повинні надати хоча б умови. Якщо у нас буде заробітна плата навіть на 200 євро менше, ніж у Польщі, але у нас будуть умови, коли людина може взяти собі квартиру без проблем під максимум 10%. Зараз вже деякі комерційні банки в Києві почали видавати іпотеку за нашим домовленостям - під 8,8-9%. Проблема, поки це не масово. Я впевнений, що до кінця року в тому чи іншому обсязі це буде, попри кризу, попри COVID-19, все одно це все з'явиться", - підкреслив голова держави.