"Укргазбанк" запустив іпотеку для українців під 8,8%

Нова програма поки доступна тільки в Харкові.

Державний "Укргазбанк" запустив нову програму іпотечного кредитування під 8,8% річних, яка поки доступна тільки для жителів Харкова.

Читайте такожМі "дотиснемо" банки, щоб вони видавали кредити населенню - Зеленський

Про це повідомила прес-служба банку.

"Завдяки співпраці з Харківською міською адміністрацією, Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву та харківському забудовнику нам вдалося запустити програму для українських сімей, які потребують поліпшення житлових умов. В першу чергу це ті сім'ї, які вже перебувають на обліку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, оскільки програма передбачає відшкодування з Харківського місцевого бюджету частини відсотків за кредитом на рівні облікової ставки НБУ, що реальна ставка по іпотечному кредиту для харків'ян буде на рівні 0,8% річних. Важливо зазначити, що ставка компенсації буде незмінною для позичальників протягом п'яти років кредитування.

"Підтримати українців зараз - наше головне завдання як державного банку. Безумовно, ми поділяємо бажання уряду в забезпеченні власним житлом кожної української сім'ї... Водночас ми добре розуміємо, що доходи більшості українців не дозволяють їм придбати омріяне житло одразу, а гідні умови життя молодим сім'ям потрібні вже сьогодні. Тому разом з місцевою владою ми доклали максимум зусиль, щоб забезпечити наших громадян доступним фінансуванням на придбання власного житла у перевірених забудовників", - цитує прес-служба голову правління "Укргазбанку" Кирила Шевченка.

За його словами, у Харкові одним з провідних забудовників є "Трест Житлобуд-1", і тепер банк буде кредитувати нове житло, побудоване компанією, на ексклюзивних умовах - під 8,8% річних у гривні, яка шляхом компенсації в результаті лише всього 0,8% для клієнта.

Довідка УНІАН. "Укргазбанк" (м. Київ) працює на ринку України з 1993 року. За результатами докапіталізації банку за участю держави у 2009 році частка Міністерства фінансів в капіталі "Укргазбанку" становить 95%.