Ринок українського фрілансу рекордно зріс під час карантину (інфографіка)

Травень продемонстрував зростання ринку українського фрілансу до абсолютного рекорду.

Під час карантину ринок українського фрілансу спочатку зменшив оберти, але потім піднявся до рекордних показників.

Читайте такожForbes: Україна потрапила до ТОП-5 країн з найшвидшим зростанням ринку фрілансерів

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на результати дослідження фріланс-платформи Freelancehunt.

"Загальна картина на українському ринку фрілансу цієї весни була мінливою. У березні та квітні показники найбільше "просіли". Сукупний бюджет всіх проектів на платформі Freelancehunt в ці два місяці становив по 28 мільйонів гривень, що можна порівняти з післясвятковим січнем. Втім, вже травень стабілізував ситуацію і показав впевнене зростання, додавши за місяць 5 мільйонів до бюджетів", - йдеться у повідомленні.

"Порівнявши кількість замовлень по місяцях, можна побачити, що їх обсяг зменшився незначно. У березні кількість проєктів скоротилась на 10%, але вже квітень повернув все на свої місця.

Травень не тільки продемонстрував зростання у всіх напрямках, але і дозволив зафіксувати абсолютний рекорд. Якщо в середньому на сервісі за тиждень публікується 3600-3800 проектів, то в травні цей показник зріс до 4200-4300 замовлень", - додали у компанії.

При цьому, динамічний приріст спостерігався також з боку самих фрілансерів. Пік активності припав на перші тижні карантину. Так, з 16 по 22 березня на сервісі був відзначений стрибок нових реєстрацій. Стосовно аналогічного періоду в лютому приріст становив 43,8%.