Нацбанк хоче вдосконалити кіберзахист переказу грошей

Регулятор має намір встановити вимоги до учасників платіжного ринку щодо побудови системи захисту інформації та кібербезпеки.

Національний банк планує підвищити рівень інформаційної безпеки та кіберзахисту у сфері переказу коштів.

Читайте такожУ НБУ підрахували, скільки заробітчани надіслали до України з початку року (інфографіка)

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Зокрема, регулятор має намір встановити вимоги до учасників платіжного ринку щодо побудови системи захисту інформації та кібербезпеки; затвердити порядок дій при виявленні кібератак, які знижують надійність функціонування платіжних систем.

Захист інформації

Також Нацбанк планує впровадити ризик-орієнтований підхід до захисту інформації, встановити вимоги до використання засобів захисту інформації; визначити політику управління доступом; створити передумови для мінімізації кількості шахрайських операцій, кіберінцидентів у сфері переказу коштів; виключити порушення безперервності діяльності суб'єктів переказу коштів; покращити захист користувачів платіжних послуг.

Чого торкнуться зміни

Згідно з повідомленням, нові вимоги будуть поширюватися на організації платіжних систем, створені резидентами України; операторів послуг платіжної інфраструктури; учасників-резидентів платіжних систем, створених резидентами та/або нерезидентами України.

Прес-служба також повідомила, що Національний банк запрошує учасників платіжного ринку приєднатися до обговорення основних напрямків та вимог до кіберзахисту в платіжних системах.

Що повідомлялося раніше